Els nens de San Ildefonso durant la Loteria de Nadal de l'any 2021

Polèmica en el sorteig de la Loteria de Nadal: Es van cantar 56 números erronis

Un despatx d'advocats de Barcelona ha revisat el sorteig arran del cas d'un empresari de Rubí

El sorteig de la Loteria de Nadal torna a estar en l'ull de l'huracà. L'advocada Olga Majoral ha denunciat que durant el sorteig de la Loteria de Nadal del passat 22 de desembre es van cantar 56 números erronis que ara, els seus propietaris, no poden cobrar. En aquest sentit, en una entrevista a RAC1, la lletrada ha assegurat que «podem confirmar que es van cometre 56 errors i que hi ha milers d’afectats».

Davant això, Olga Majoral ha presentat aquesta setmana una reclamació administrativa davant Loterías y Apuestas del Estadi sobre aquestes 56 errades, demanant que els seus clients cobrin els premis dels números que es van cantar. Si aquesta reclamació no s'atén, l'advocada ha anunciat que portaran el cas a la justícia.

El cas d'un empresari de Rubí inicia la denúncia

El seu despatx ha revisat fil per randa el sorteig de la Loteria Nacional després de rebre el cas d'un empresari de Rubí que havia comprat 52 dècims del número 59.395, que va ser cantat durant el sorteig. Tot i això, aquest número no va aparèixer al llistat oficial de Loterías y Apuestas del Estado, on sí que hi apareixia un número similar, el 59.393.

Davant aquesta situació, aquest empresari va posar el cas en mans de l'advocada Olga Majoral, que va rebre altres casos similars arran d'una primera denúncia a través dels mitjans de comunicació fa pocs dies.

En aquest sentit, ha explicat que van ser contactats per persones que tenien números que durant el sorteig s'havien cantat, però que en anar a cobrar el premi no apareixien al llistat oficial de premis.

«És un sorteig opac i poc transparent»

Amb un important volum de queixes, des del despatx es va revisar tot el sorteig i van acabar detectant fins a 56 errors. És a dir, números que s'havien cantat i que finalment no havien resultat premiats perquè s'havien cantat per error. En aquest sentit, Olga Majoral calcula que els errors sumarien prop de 10 milions d'euros en premis.

L'advocada no culpa els nens de Sant Ildefons, els encarregats de cantar els números del sorteig, ja que diu que «és normal que s'equivoquin». En aquest sentit, Majoral considera que s'activin mecanismes perquè no hi hagi més errors, ja que es posa «tota la responsabilitat d'un sorteig milionari sobre aquests menors».

El sorteig de la Loteria de Nadal «és opac i poc transparent», ha denunciat Olga Majoral, que ha afegit que «com a mínim el llistat de premis hauria de contenir aquestes esmenes i dir que els números definitius substitueixen els que es van cantar erròniament».