Imatge d'arxiu d'una dona amb diverses targetes de crèdit a la mà

Detenen tres homes a Catalunya per estafar companys de feina

Els detinguts van utilitzar les targetes per comprar bitllets d'avió amb destinació a Tenerife i Dubai

Els Mossos  han detingut a Igualada  tres homes de 24 i 22 anys, veïns de Martorell i Granollers, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa. La investigació es va iniciar el 5 de febrer quan els Mossos van rebre la denúncia  d'un home que havia estat víctima d'una estafa. Concretament, li havien fet tres càrrecs a la seva targeta de crèdit per un import de 1.300 euros. El 25 de febrer van rebre una altra denúncia d'un home que també havia estat víctima d'una estafa. En aquest cas, li havien fet un càrrec per un import de 366 euros. Els investigadors van esbrinar que les dues víctimes havien treballat a la mateixa empresa  i, en tots dos casos, van utilitzar les targetes per comprar bitllets d'avió amb destinació a Tenerife i Dubai.

Després de diverses indagacions, els mossos van concloure que els presumptes autors eren tres, els quals van ser detinguts entre el 13 i 14 d'abril a Igualada. Tots tres van quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan els requereixi.

Detenen a Lleida una parella per estafar 500 euros del lloguer d'un pis

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous una dona de 65 anys i un home de 58 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa. El passat dimarts un veí de Lleida va denunciar que havia avançat 900 euros per llogar un pis als ara detinguts, però finalment no li havien cedit el pis i només li havien retornat 400 euros. Els investigadors  van constatar que es tractava de dues persones que ja havien estat denunciades anteriorment per fets similars i que ell ja havia estat detingut anteriorment. Concretament, els detinguts tenen altres causes judicialitzades per tretze estafes similars, a persones d'origen estranger, i la quantitat estafada, des de l'agost de 2020, ascendeix a 10.500 euros.

Els detinguts publicaven en pàgines web anuncis  de pisos en lloguer. Les víctimes, sempre persones immigrants, contactaven amb ells i quedaven posteriorment per veure els apartaments que els podien interessar. Quan els interessats volien formalitzar el lloguer, havien de donar una paga i senyal, a l'espera del lliurament del pis. Posteriorment, els intermediaris posaven diverses excuses, mai arribaven a entregar el pis i no retornaven els diners avançats.

Els Mossos recorden que en cas de lliurar diners per avançat en aquesta mena de transaccions, cal exigir un document o rebut amb les dades de les persones que intervenen per tal de poder demostrar o exigir posteriorment l'import en cas 'incidències. Està previst que els detinguts passin aquest divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.