Una persona omplint el dipòsit d'un vehicle en una estació de servei

El senzill truc per omplir el dipòsit de forma més barata a Catalunya

Tarragona presenta una diferència de preu de 19 cèntims i 17 cèntims per la gasolina i el gasoil

El preu de la gasolina i el gasoil s'ha disparat en les últimes dates. Un increment que ha afectat de ple tota la ciutadania i ha sigut motiu de mobilitzacions i vagues, com ha estat el cas dels transportistes o de la Confraria de Pescadors de Tarragona.

Una situació insostenible i que toca la butxaca de tota la ciutadania. Motiu pel qual, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha insistit que l'executiu espanyol prengui mesures «amb la màxima urgència», com rebaixes de l'IVA i dels impostos especials a la gasolina i el gasoil.

Mentre no es fa aquest canvi, l'Associació d'Estacions de Serveis Automàtiques (Aesae) ha indicat la diferència de preus que hi ha entre omplir el dipòsit en una benzinera automàtica a Catalunya de fer-ho en una de servei tradicional. Una mesura que ens pot permetre estalviar uns quants diners.

Uns 20 cèntims per litre

Omplir el dipòsit del vehicle ens surt ben car, i més després de l'increment de preu que s'ha viscut en les últimes dates. Tot i això, l'Aesae, ha analitzat els preus publicats el passat 1 de març al Geoportal del Ministeri per la Transició Ecològica i ha assenyalat una possible solució perquè ens surti el dipòsit més barat.

A Catalunya, de mitjana, omplir el dipòsit en una benzinera automàtica és 20 cèntims per litre més barat que fer-ho en una benzinera de servei tradicional. 

Segons l'entitat, Catalunya és la comunitat que presenta la bretxa més elevada de l'Estat, amb una diferència de 21 cèntims per litre per la gasolina i de 19 cèntims per litre en el cas del gasoil.

Pel que fa a les demarcacions, Barcelona és la que té les diferències més accentuades. En total, és de 25 cèntims el litre per la gasolina i de 21,4 cèntims pel gasoil.

De ben a prop la segueix Lleida, on la diferència en el preu de la gasolina és de 21 cèntims per litre i de 18 cèntims en el cas del gasoil. Pel que fa a les comarques gironines, la bretxa en l'import de la gasolina és de 20 cèntims i de 18 cèntims en el gasoil.

On la diferència és més baixa és a la demarcació de Tarragona. La bretxa entre la benzinera automàtica i la tradicional és de 19 cèntims per la gasolina i 17 cèntims pel gasoil.

Les divergències a Catalunya són superiors a la mitjana espanyola, on el preu per litre de la gasolina i el gasoil presenta una diferència de 15 cèntims. Davant la situació actual, Aesae apunta que les benzineres automàtiques exerceixen una pressió competitiva que ajuden a frenar l'escalada de preus donada la seva estructura de costos, menor que les estacions tradicionals.