Un agent dels Mossos d'Esquadra i un de la Guàrdia Urbana de Reus

El gran dispositiu policial per blindar la nit de Cap d'Any a Catalunya

Prop de 200 agents faran 52 controls d'alcoholèmia i drogues

El toc de queda serà protagonista, un any més, la nit de Cap d'Any. Una mesura que no afectat tota la població, però que preocupa al Departament d'Interior. Per tot plegat, s'ha muntat un dispositiu policial centrat a vetllar pel compliment del confinament nocturn d'una a sis de la matinada i evitar aglomeracions i festes il·legals

A més, prop de 200 efectius dels Mossos d'Esquadra faran 52 controls i macro-controls d'alcoholèmia i drogues a les principals vies catalanes la nit de Cap d'Any.

L'ull posat en Cap d'Any

El plantejament s'emmarca en el dispositiu específic de compliment de les mesures per a la contenció de la covid durant les festes de Nadal. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el director de la Policia catalana, Pere Ferrer, han repassat aquest dijous al matí el dispositiu juntament amb representants de policies locals d'arreu del país.

Entre d'altres, els agents garantiran un ús adequat dels espais públics i buscaran evitar l’ocupació massiva derivada de les restriccions per garantir les mesures de distanciament social. En concret, el dispositiu farà èmfasi en la prevenció de la celebració de festes no autoritzades arreu del territori on es puguin produir aglomeracions de persones.

Per poder dur a terme aquestes tasques, el Departament ha incrementat les patrulles de seguretat ciutadana i s'han reforçat els equips d'ordre públic.

Pel que fa a la circulació per la xarxa viària, durant la campanya preventiva que es va dur a terme del 16 al 23 de desembre, 204 conductors van donar positiu per alcoholèmia, hi va haver 10 negatives a sotmetre's a les proves.

El TSJC manté el tancament de l'oci nocturn per Cap d'Any

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit mantenir tancat l'oci nocturn els propers dies, inclosa la nit de Cap d'Any, com va decidir la Generalitat la setmana passada entre altres mesures contra la covid.

La sala contenciosa-administrativa ha rebutjat la suspensió cautelaríssima de la prohibició de la Generalitat, com havia demanat la patronal Fecasarm, i dona fins dimarts que ve al Govern per respondre a la petició dels locals nocturns.

La patronal havia demanat mesures cautelaríssimes, és a dir sense esperar la resposta de la Generalitat, tenint en compte que Cap d'Any és una de les nits més importants pel sector.

Però els magistrats consideren que això no justifica la urgència de suspendre la prohibició d'obertura i al·leguen que l'interès general està basat en la salut pública i el fet d'intentar no col·lapsar els serveis sanitaris.