Imatge de la porta del supermercat La Sirena

Un empresari català compra una coneguda cadena de congelats

José Elías ha adquirit La Sirena | Aquesta ha facturat l'últim any 194 milions d'euros

L’empresari José Elías, president d'Audax Renovable, ha comprat el 100% de la cadena La Sirena. A través del grup Excelsior Times, l’empresari català ha adquirit la cadena de congelats d’un fons de capital risc britànic, anomenat OPCAPITA. 

Tot i que ara José Elías ha optat pel sector del menjar, fins aleshores, l’empresari tenia quatre línies de negoci. Aquestes han estat les infraestructures, les telecomunicacions, les energies renovables i la medicina.

Elías com a nou i únic accionista entrarà aquest mes de juliol, segons ha informat la mateixa marca de productes alimentaris. A més, Jorge Benloch, director general de La Sirena, ha certificat que l’arribada d'Excelsior Times «donarà estabilitat a llarg termini i ajudarà a consolidar» la cadena dins el mercat de distribució alimentària.

Excelsior Times també és una empresa relacionada amb el servei de menjar. Per això, La Sirena té previst que amb la seva introducció puguin continuar la tàctica d’expansió multicanal. Segons el comunicat de la cadena de congelats, aquesta estratègia també permetrà reforçar el poder que té la marca dins el mercat espanyol. 

L’última facturació de La Sirena va ser de 194 milions d’euros

L'empresari català entra quan els beneficis de La Sirena han augmentat. OPCAPITA, antic propietari de l'empresa, a l'últim exercici fiscal va obtenir 15,6 milions d'euros, un 71% més que el darrer any. Això segons, l'EBITADA, un indicador financer que mostra el benefici d'una empresa.

Pel que fa a la facturació, aquesta va augmentar un 19% respecte a l'any passat. Per tant, el benefici va ser de 194 milions d'euros.

Avui en dia, la cadena de productes congelats compta amb 260 botigues per tot l'estat espanyol. A més, preveu engegar 15 negocis més d'aquest tipus durant aquest any 2020.

La Sirena també té un canal digital on comercialitza el seu gènere a través de plataformes i supermercats en línia. Per exemple treballa amb Amazon, Glovo i els supermercats Eroski.

Amb tot això, La Sirena suma més de 1.200 treballadors a tot l'estat, una bona part resideix a Catalunya.

Fa menys d’un mes de l’última adquisició d'Elías

El dia 30 de juny, el consell d’administració d’Ezentis, una empresa que gestiona infraestructures, va aprovar fusionar-se amb Rocío Servicios Fotovoltaicos. L’objectiu de la fusió era crear un nou líder dins el sector de les telecomunicacions i les energies renovables. La compra va efectuar-se per 203,5 milions d’euros.