Pla general d'una aula de primer d'ESO de l'institut Ramon Barbat de Vila-seca el primer dia de curs 2021-2022.

La data del final de la mascareta a l'interior de les escoles a Catalunya: «Potser sí»

La presidenta del Comitè Científic Assessor per la Covid-19, Magda Campins, creu que ara no és moment d'aixecar aquesta restricció

La presidenta del Comitè Científic Assessor per la Covid-19, Magda Campins, ha assegurat aquest dimecres que encara no és moment de retirar la mascareta als espais interiors de les escoles. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que «dins de l'aula no», alhora que ha afegit que la xifra de casos és encara molt elevada, motiu pel qual encara s'ha d'esperar que millori la situació.

En aquest sentit, ha apuntat que de cara a final de curs o als mesos d'estiu, «potser sí» que es pot suprimir l'obligatorietat de dur mascareta a les aules. Així mateix, ha afirmat «rotundament» que en la resta d'interiors no es pot plantejar la retirada del tapaboques. En canvi, sí que s'ha mostrat favorable a fer-ho en espais exteriors.

Finalment, Magda Campins no veu amb bons ulls reduir encara més les quarantenes dels contagiats. Així mateix, creu que s'hauria de fer un seguiment dels efectes que pugui tenir la reobertura de l'oci nocturn en la incidència de la pandèmia, alhora que ha demanat «molta vigilància». A parer seu, també s'hauria d'haver limitat l'aforament.

Campins considera que la pandèmia està en fase d'«optimisme», però demana prudència

Sobre la pandèmia, la cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de Vall d'Hebron ha afirmat que «estem en fase d'optimisme», tot i que ha demanat prudència, ja que encara no ha acabat. Campins s'ha mostrat sorpresa la baixada tan ràpida de casos, però ha alertat que aquest retrocés es podria alentir i aparèixer «entrebancs».

La presidenta del Comitè Científic Assessor per la Covid-19 ha manifestat que si a la primavera la situació és bona, amb menys de 50 casos per cada 100.000 habitants, serà el moment de canviar el seguiment de la pandèmia que fan les autoritats sanitàries, deixant de comptar els contagis un a un i establint un sistema sentinella.

Magda Campins ha assenyalat que ara mateix no hi ha preocupació per la coneguda com a variant òmicron sigil·losa, tot i que ha alertat que si s'estén a Catalunya la pandèmia podria estancar-se o, fins i tot, repuntar. En aquest sentit, però, ha manifestat que aquesta nova variant continua sent lleu majoritàriament.