Una sanitària sosté una dosi de la vacuna de Pfizer abans d'administrar-la a un pacient

Salut preveu començar a vacunar les persones de 40 a 49 anys d'aquí a dues setmanes

La propera setmana ja es podria demanar cita

Ja hi ha veredicte: el juny serà el mes de la vacunació entre la gent d’entre 40 i 49 anys. El Departament de Salut preveu començar la vacunació a aquesta de la franja d'edat en dues setmanes, segons ha avançat TV3 i han confirmat a l'ACN fonts coneixedores.

Aquesta ja era la previsió que va fer l'anterior consellera de Salut, Alba Vergés, ara fa unes setmanes. Es complirà si el ritme de vacunació segueix com fins ara, han precisament les mateixes fonts. La pròxima setmana, si tot segueix així, ja es podria  demanar cita. 

Segons explica també TV3, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya treballa ara per a poder activar encara més punts de vacunació massiva per a poder vacunar sense problemes el grup més majoritari.

Optimisme amb la vacunació: «Una recuperació ràpida»

En aquesta mateixa línia, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha augurat aquest dimarts una recuperació econòmica ràpida fruit del ritme de vacunació, que assoleix ja els 10 milions de persones amb la pauta completa i un 40% de la població amb almenys una dosi.

A la roda de premsa posterior del Consell de Ministres, Montero ha recordat que el dèficit de l'Estat es va reduir a l'abril per primera vegada des que va començar la pandèmia, que la filiació a la Seguretat Social de maig augmenta en més de 200.000 persones i que els ERTO s'han reduït en 100.000 persones en un mes.

«Estem en xifres molt positives perquè estem recuperant nivells anteriors a la pandèmia en només un any i tres mesos, mentre que a l'anterior crisi financera es va trigar 11 anys a recuperar un nivell similar d'afiliats», ha dit. A més, ha destacat que l'arribada de fons europeus serà «una realitat en les pròximes setmanes i mesos».

El TSJC, ferm

En aquest darrer informe, el TSJC diu que s'ha analitzat les mesures amb un criteri que té en compte «els valors del dret a la vida i a la salut», així com la «defensa d'un sistema d'assistència sanitària del qual s'ha de preservar els recursos». La sala, doncs, considera que la federació ha focalitzat les demandes en els seus «interessos particulars» sense tenir en compte els «interessos públics».

En la mateixa línia es pronuncia respecte les mesures cautelars que demana l'Associació Nacional d'Empresaris de màquines recreatives i altres. Creu, que els arguments que exposa no «tenen una urgència» que no es pugui ajornar sense l'audiència de la part demandada. En els quatre casos dona temps a la Generalitat de presentar les corresponents al·legacions fins al pròxim dilluns 7 de juny.