Una sanitària jugant als escacs amb una dona gran

La Generalitat anuncia nous canvis en les quarantenes, ara a les residències

Els residents amb malaltia lleu i PCR negativa podran rebran visites de familiars a partir del setè dia

La Generalitat ha anunciat nous canvis en les quarantenes, en aquest cas en les residències. En aquest sentit, s'ha reduït a 7 dies l'aïllament dels treballadors de residències que han donat positiu per la Covid-19, però que en les 72 hores prèvies a completar el setè dia no tenen símptomes i compten amb una PCR negativa.

Així ho recull la nova adaptació del protocol de gestió de casos a les residències, publicat el passat 7 de gener. En aquest sentit, la directora general d'Autonomia Personal i la Discapacitat, Montserrat Vilella, ha explicat a Catalunya Ràdio que s'està estudiant també com gestionar la situació pel que fa als residents.

Trobar l'equilibri entre la protecció de la vida i el benestar emocional dels residents

Sobre la qüestió, Vilella ha matisat que estudiar la situació no vol que s'aposti per reduir les quarantenes i ha dit que l'objectiu és trobar el «difícil» equilibri entre la protecció de la vida i el benestar emocional. El Departament de Drets Socials té previst treballar aquesta qüestió amb experts i el Departament de Salut.

La nova versió del document recull també que els residents que tinguin malaltia lleu i sense immunosupressió podran rebre visites de familiars a partir del setè dia si tenen una prova negativa i no presenten símptomes durant els tres dies anteriors. Aquestes visites, segons el document, s'hauran de fer en un espai individualitzat.

Més de 2.000 professionals i gairebé 1.500 residents, positius per Covid-19

La directora general d'Autonomia Personal i la Discapacitat ha reconegut que l'alta incidència de la variant òmicron està provocant problemes a les residències entre el personal. Ara com ara, segons les dades del Departament de Drets Socials, hi ha 2.080 professionals positius per Covid-19, el 4,4% del total, i 1.487 residents.

Davant aquesta afectació i atenent que la nova variant té característiques diferents, Salut i Drets Socials han decidit la reducció de les quarantenes dels treballadors positius de Covid-19, passant de 10 a 7 dies si es compleixen certs requisits.

Així mateix, els professionals que siguin contacte estret d'un positiu, hagin rebut la vacuna o no, se'ls faran PCR els dies 0, 4 i 10. Si els resultats són negatius i no tenen símptomes de la malaltia, podran continuar treballant.