Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern.

El Govern estudia canviar el confinament comarcal pel de regions sanitàries

Meritxell Budó confirma aquesta possibilitat i posa esperança en la vacunació

Tot Catalunya segueix diàriament les novetats sobre l'avenç de la pandèmia i els possibles canvis en les restriccions, amb l'esperança que les dades millorin i es tornin a relaxar les mesures anticovid. Precisament en aquest sentit aquest matí Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de Barcelona, avançava que molt probablement el Govern ampliaria el perímetre del confinament, que de moment és comarcal.

El Govern, poc després de les declaracions de Collboni, també s'ha pronunciat al respecte. Ha estat concretament Meritxell Budó, portaveu del Govern de la Generalitat, qui ha respost al possible canvi en el confinament a Catalunya, durant una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'. Budó, en definitiva, ha obert la porta al fet que Catalunya passi del confinament comarcal que es va aplicar després de l'última decisió del PROCICAT, a un confinament per vegueries, és a dir, per regions sanitàries, possibilitat que ja s'avançava aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

«Ens trobem en un moment diferent, amb una vacunació que està funcionant i que ha de permetre gestionar la quarta onada d'una manera diferent», apuntava la portaveu del Govern. Tot i que els indicadors de Covid continuen a l'alça a Catalunya i es manté la pressió als hospitals, la vacunació obre la porta a l'esperança. L'última decisió sobre la vacuna de Janssen tornarà a alentir aquest procés d'immunització, però tot apunta a una clara millora de la situació com més avanci aquest 2021.

Budó confia que Junts entri al futur Govern

En una altra ordre de les coses, durant la mateixa entrevista amb Catalunya Ràdio la portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat que confia que s'arribarà a «un bon acord» amb ERC per formar Govern i ha allunyat la possibilitat d'anar a noves eleccions. «No estem en un escenari de repetició electoral, hem de deixar que els equips negociadors arribin a un bon acord», ha dit.

 A més, Budó confia que Junts entri al futur executiu perquè són un partit «amb vocació de govern». D'altra banda, després que l'exvicepresident del Parlament, Josep Cosa, digués en una entrevista que veu pitjor un govern que «enterri definitivament» l'1-O, que repetir eleccions, Budó ha assegurat que «el país no es pot permetre enterrar l'1-O en cap moment ni en cap sentit».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Jo reivindico l'1-O, reivindico el seu resultat i les persones que van fer possible que el país votés tot i la repressió i els impediments de l'Estat», ha afirmat la portaveu. A més, ha assegurat que ara mateix no s'està en l'escenari de repetició electoral.En relació amb les negociacions, Budó ha insistit que «el més important» és arribar a un bon acord que «garanteixi estabilitat», i no tant el calendari. «El més important no és si és la setmana que ve, sinó que quan passi sigui per un llarg camí i recorregut del nou Govern», ha acabat.