La Guàrdia Urbana vigila que el desallotjament de la platja de la Barceloneta

El Govern anuncia el final de les restriccions anti-Covid que afecten drets fonamentals

Així ho ha assegurat l'executiu aquest migdia | Aquestes restriccions cauran el pròxim divendres

Catalunya va deixant enrere, de mica en mica, la pandèmia de la Covid-19. Les dades epidemiològiques continuen baixant -tímidament- i, mentre els sanitaris continuen batallant per buidar els llits dels hospitals catalans de pacients Covid, les administracions aposten per seguir fent caure algunes de les restriccions encara vigents.

És el cas del Govern de la Generalitat, que té previst acabar amb les restriccions anti-Covid que afecten els drets fonamentals dels ciutadans aquesta mateixa setmana. Tal com ha anunciat la portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, el pròxim divendres dia 10 de setembre cauran les mesures que necessitaven l'aval de la justícia per poder-se aplicar.

Cauen les mesures que necessitaven l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Per tant, aquest gir del Govern provocarà que s'elimini la limitació de màxim 10 persones en reunions socials. Aquesta mesura ha estat activa a Catalunya en els últims mesos, també quan s'ha necessitat l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El pròxim divendres dia 10 de setembre, la mesura passarà a ser història i els ciutadans de Catalunya ja no hi hauran d'estar sotmeses.

De fet, la restricció de màxim 10 persones en reunions socials és una mesura que es va haver de recuperar durant l'estiu. L'augment dràstic dels contagis durant la cinquena onada de la pandèmia van obligar a reactivar aquesta mesura. Aquesta restricció representava també la prohibició de menjar i beure a la via pública en grup.

De la mateixa manera que en les reunions socials, tampoc hi haurà cap mena de restricció en l'àmbit dels actes i cerimònies religioses. És a dir, casaments, enterraments, comunions i similars es podran celebrar sense cap més mesura que les habituals: mantenint distàncies de seguretat, portant mascareta quan no es pugui respectar aquesta distància, etc.

Així doncs, tal com ha explicat Patrícia Plaja, ja no es necessitarà l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. I és que, des del Govern, aposten per mantenir només restriccions que no afecten els drets fonamentals dels ciutadans. Per tant, almenys per ara, no caldrà donar permís al TSJC per aplicar les mesures que vol mantenir l'executiu de Pere Aragonès.