Imatge de la cua de persones que esperen per vacunar-se el primer dia de funcionament del Palau d'Esports com a punt de vacunació massiva

El Govern anuncia que ja poden demanar hora per vacunar-se les persones entre 35 i 39 anys

Totes les persones d'aquesta franja d'edat ja poden reservar cita al web del Departament de Salut

El Govern continua centrat en accelerar la campanya de vacunació a Catalunya. Salut ha anunciat aquest dijous, 17 de juny, que obrirà en les properes hores la vacunació per a la franja d’edat entre 35 i 39 anys. Segons Carmen Cabezas, el vaccí s’anirà administrant de manera esglaonada començant pels més grans.

L’última franja d’edat vacunada va ser la d’entre 40 i 44 anys, que va rebre la vacuna a mitjans de juny. Ara, però, Salut vol accelerar terminis i anuncia que una nova franja d’edat ja pot demanar cita per vacunar-se.

La Comissió de Salut Pública va aprovar aquesta setmana que es pugui solapar la vacunació contra la covid-19 dels grups d'edat que queden per vacunar, els de 30-39, 20-29 i 12-19.

Argumenta que atesa la major disponibilitat de vacunes en les pròximes setmanes, la situació epidemiològica actual i per una qüestió organitzativa ara que s'entra en el període estival, es podrà anar solapant la vacunació dels diferents grups mantenint l'ordre d'edat descendent.

La vacunació, a bon ritme

I és que ja només manca la recta final de la primera dosi. Amb Sanitat havent donat llum verda a la vacunació fins als 12 anys, el procés s’hauria d’accelerar en els propers dos mesos.

El Govern, de fet, té la voluntat de començar el curs escolar amb els joves de 12 a 16 anys vacunats. El que significaria que el mes de setembre hauria d’haver rebut la primera dosi la franja d’entre 12 i 35 anys.

Cal destacar, però, que es tracta només de la primera dosi. Són molts encara els catalans amb la primera dosi posada, però que encara esperen rebre l’SMS per rebre el segon i definitiu vaccí.