Pla detall d'un passaport sanitari

Serà necessari: el Govern aprova l'ús del 'certificat Covid' en alguns actes

La mesura, que s'ha aprovat aquest dimecres al Procicat, ha de ser validada pel TSJC

El Govern de la Generalitat, en el marc del Procicat, ha aprovat que serà obligatori presentar el 'certificat Covid' per accedir a banquets, celebracions i actes socials en hotels i restaurants amb ball en espais tancats. Aquesta és una mesura que afecta de manera molt especial als casaments, que segons el darrer informe de l'Agència de Salut Pública és el segon esdeveniment propagador de contagis.

Així mateix, també s'ha aprovat prorrogar durant 14 dies més les mesures vigents des del 24 d'octubre. Ara, el govern enviarà el paquet de mesures per contenir la pandèmia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè les validi, ja que la petició del 'certificat Covid' requereix l'aval previ de la justícia. Cal recordar que ara com ara aquesta eina només s'està utilitzant per accedir als locals d'oci nocturn.

Entre les mesures que el Govern vol prorrogar hi ha la prohibició de menjar i beure al carrer entre la una de la matinada i les sis del matí, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les deu de la nit i les sis del matí.

La pandèmia es manté estancada a Catalunya

El Departament de Salut ha registrat, segons el darrer balanç de la pandèmia, un hospitalitzat menys a causa de la Covid-19 en les darreres 24 hores (339) i un pacient crític menys (86). Tot això en una jornada en què s'han notificat 468 nous casos de coronavirus confirmats per PCR o TA, una xifra que situa el total des de l'inici de la pandèmia en 926.174.

La velocitat de transmissió del virus, l'Rt, puja tres centèsimes a Catalunya i se situa en 1,13, mentre que el risc de rebrot augmenta un punt i ara és de 56. La nota més negativa del balanç del Departament de Salut són les 10 morts que s'han registrat a causa de la Covid-19.

Pel que fa a la positivat de les proves diagnòstiques, en la darrera setmana se situa en l'1,90%. Per la seva banda, la incidència acumulada a 14 dies repunta de 51,48 a 52,07, mentre que a 7 dies ho fa de 26,74 a 27,14.