Pla general de la protesta que han fet treballadors del 112 davant l'edifici d'emergències de Reus

El Govern augmentarà el sou als treballadors del 112 i estudia canvis en el servei

Els empleats del telèfon d'emergències de Reus i la Zona Franca estan en vaga indefinida des del passat mes d'agost

Novetats sobre el telèfon d'emergències 112 i la vaga que des del mes d'agost mantenen els seus treballadors. En aquest sentit, el Departament d'Interior ha impulsat una comissió per estudiar la internalització del 112. Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, durant la sessió de control al Govern al Parlament.

Elena ha explicat també que ha obert aquesta comissió a la participació del comitè d'empresa i representants dels treballadors. Així mateix, el conseller d'Interior ha avançat que s'ha acordat un increment salarial del 9% per als treballadors del servei, que tenen els centres de treball a Reus i la Zona Franca.

En la mateixa sessió de control, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que el Govern contempla totes les possibilitats sobre el futur del 061, un servei en què els treballadors també estan en vaga.

Una «situació delicada»

En la seva intervenció, Joan Ignasi Elena ha reconegut que el 112 ha viscut una situació «força delicada» en els darrers mesos a conseqüència de la fallida de l'empresa que gestionava el servei. En aquest sentit, ha recordat que el passat mes de maig es va fer una licitació d'urgència per assegurar el manteniment del servei

Ara, s'ha aprovat un nou concurs del telèfon 112 per al període 2022-2024, que substituirà el contracte vigent que es va adjudicar a Ferrovial. La nova licitació incorpora noves mesures per protegir els treballadors, com el citat increment del 9% en els salaris, així com penalitzacions a l'empresa adjudicatària per impagaments.

Cal recordar que els treballadors del 112 de Reus i la Zona Franca van iniciar una vaga indefinida el passat mes d'agost. Entre les seves reclamacions hi ha la millora de les condicions laborals i la internalització del servei.

Argimon no descarta cap escenari pel servei del 061

D'altra banda, des del Departament de Salut, el conseller Josep Maria Argimon, en resposta a una pregunta de la CUP, ha explicat que estan oberts a mediar en el conflicte entre treballadors i empresa.

En aquest sentit, Argimon no ha descartat cap escenari de cara al futur, assegurant que tindran en compte «totes les possibilitats que hi ha al voltant del 061», inclosa la internalització del servei.