Josep Maria Argimon en roda de premsa, a Alcarràs, el 17 de juny de 2021

El Govern avisa: «És molt probable que arribi una sisena onada»

El conseller de Salut també ha expressat el seu descontentament amb els actes que s'han vist aquest cap de setmana

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' aquest dimarts, 24 d'agost ha expressat que és «molt probable» que arribi una sisena onada. El conseller també ha advertit que s'haurà de «conviure amb el virus».

Tot i això, Argimon ha afegit que: «La millor manera ara per protegir-nos d'una sisena onada, que no és descartable, és la vacunació». «Com més protegits estiguem, més es podrà controlar», ha afegit.

De fet, pel conseller de Salut la xifra actual del 64% de la població catalana amb la pauta completa és «bona». No obstant això, ha apuntat que «no es pot baixar el ritme» de vacunació.

Argimon vaticina nous positius

No obstant això, les «bones» xifres de vacunació xoquen amb el comportament que s'ha vist durant l'últim cap de setmana. En algunes zones, com Barcelona es van arribar a desallotjar aglomeracions d'unes 4.000 persones en un mateix barri.

Respecte a les festes i aglomeracions que s'han vist Argimon ha declarat: «Probablement hi haurà contagis perquè molta gent per l'edat no està vacunada, es veu poca mascareta i distància».

Durant l'entrevista el conseller ha recordat que hi ha dosis disponibles per vacunar-se. A més, ha reiterat que «és un molt bon moment per posar-se aquesta vacuna». Així i tot, ha matisat que no evitar els contagis, però fa que sigui més difícil.

Per Argimon és «molt important» el fet que aquelles persones que s'infecten de Covid-19 tenen menys probabilitats de patir un quadre greu de la malaltia. Finalment, el conseller ha apel·lat a la responsabilitat grupal i col·lectiva «durant el dia i durant la nit».

El 100% d'estudiants majors de 12 anys amb una dosi

Josep Maria Argimon durant l'entrevista també ha afirmat que voldria començar el curs escolar amb el 100% dels estudiants majors de 12 anys amb una dosi del vaccí. Fins i tot, ha dit que abans del 13 de setembre li agradaria que el 50% d'aquest col·lectiu tingués la pauta de vacunació completa.

El TSJC ha tirat endarrere el toc de queda nocturn

Aquest mateix dimarts, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anunciat que no només no avalava el toc de queda que volia el Govern català, sinó que el retirarà totalment. És a dir aquells 19 municipis que mantenien el confinament nocturn, ara se'ls hi retirarà.