Pla mitjà d'un adolescent rebent la vacuna a Manresa

El govern català explica quins seran els primers menors que es podran vacunar

De moment encara no se sap on i com es farà la vacunació als infants, però sí quin serà el primer grup a rebre el vaccí

Sanitat ho ha fet oficial aquest matí de dimarts, 7 de desembre. Els menors d'entre 5 i 11 anys ja podran rebre la vacuna contra el coronavirus i d'aquesta forma seguir amb la campanya per lluitar contra la pandèmia a l'Estat espanyol.

A banda del vistiplau i l'anunci de la vacunació en aquesta franja d'edat de menors, de moment no se'n saben gaire més detalls. El que sí que ha anunciat el Ministeri de Sanitat és que els nens i nenes rebran el vaccí de Pfizer, però ho faran amb una dosi molt menor a la que reben els adults, només un terç del total.

També han explicat que la campanya de vacunació començarà la setmana vinent. Està previst que el 13 de desembre arribin a Espanya un total d'1,3 milions de dosis de Pfizer i el desig és començar a injectar-les a partir del dia 15 de desembre.

Al mes de gener arribaran 2 milions de dosis més. La vacunació pediàtrica es farà amb 28 dies de diferència entre cada vaccí i amb la pauta completa, els menors rebran una quantitat total que equival a una dosi d'adult.

A Catalunya s'iniciarà la vacunació pels menors de 12 anys

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat aquest dimarts que, després de saber que la Comissió de Salut Pública de l'Estat ha impulsat la vacunació dels menors de 12 anys, l'executiu català està ja dissenyant l'estratègia per a posar les dosis necessàries als infants de Catalunya.

Així, tot i no concretar com es farà, Plaja ha garantit que «es començarà pels nens d'11 anys i progressivament s'anirà vacunant els nens de més a menys edat» fins a arribar als de 5 anys. La portaveu assegura que Salut donarà els detalls del dispositiu, però ha garantit que «quan arribin les vacunes, no es demorarà i l'inici serà ràpid».

El que no ha concretat Plaja és si la vacunació dels infants es preveu fer a les escoles o no. Amb tot, ha recordat que a Catalunya «hi ha un precedent que és com s'han vacunat els de 12 anys, que va ser demanant cita prèvia».