Dona esperant test PCR del coronavirus a Reus.

El Govern elimina una nova restricció a Catalunya

Segons avança 'El Món', el dilluns vinent la norma entrarà en vigor

Nou gir en les prohibicions a Catalunya. El Procicat ha aprovat aquest dimecres, 16 de juny, aixecar la limitació de 10 persones en les reunions socials. Segons avança el digital 'El Món', a partir de dilluns vinent s'aixecarà la norma. La fins ara prohibició, doncs, passarà a ser una recomanació

A més, s'ampliarà a 10 persones el màxim de clients que podran seure a les terrasses de bars i restaurants. També es dona llum verda a balls a les festes majors. 

Un dels principals beneficiats de la nova norma és l’ocinocturn. Les discoteques, que poden obrir el 21 de juny, hauran de fer servir un sistema de venta anticipada en cas que hi hagi més de 500 persones d’aforament. Si la discoteca té una limitació menor a 500 persones, podran optar per un sistema de registre manual.

Els clients, això sí, hauran de continuar consumint asseguts i en cap cas podran fer-ho a la pista de ball.

L'adeu de les mascaretes al carrer, al caure

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que «aviat» l'ús de mascareta al carrer deixarà de ser obligatori.

«Aviat abandonarem les mascaretes al carrer», ha dit aquest dimecres en una intervenció en la inauguració del Fòrum empresarial Espanya-Corea a la Cambra de Comerç d'Espanya.

Cal destacar que, en aquest cas, Moncloa i la Generalitat van a l’uníson. A principis de setmana, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que des del Govern eren partidaris d’eliminar l’ús de mascaretes al carrer.

Ara, doncs, segons Sánchez sembla que tot plegat va per la via ràpida i l'adeu de les mascaretes al carrer serà «aviat».