El conseller Josep Maria Argimon durant una roda de premsa

El Govern estudia ampliar l'obligatorietat del passaport Covid

El comitè científic assessor del Departament de Salut aposta per demanar aquest certificat per assistir a espectacles culturals, gimnasos o restauració

Actualment, Catalunya es troba en una situació relativament estabilitzada amb relació a la pandèmia del coronavirus. La prova més evident és que bona part de les mesures restrictives ja formen part del passat. De mica en mica, molts sectors i activitats han pogut tornar a una certa normalitat en el seu dia a dia.

Tot i això, encara hi ha algunes restriccions vigents, com ara la limitació d'aforament en l'oci nocturn fins al 80% o l'obligatorietat de dur mascareta en certes situacions. Ara, però, el debat sobre el retorn de les mesures ha tornat a aparèixer. L'aparició de la variant Delta plus del coronavirus està posant en alerta les diverses autoritats. Aquesta nova variant, detectada al Regne Unit, ja ha arribat a Catalunya, tal com va informar dissabte el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Ampliar l'ús del passaport covid a altres activitats, una proposta que el Govern està contemplant

Així doncs, tothom està alerta observant l'evolució d'aquesta nova variant, que també s'ha detectat que és més contagiosa. Per tal que la situació no es descontroli en la previsible nova onada que podem viure en les pròximes setmanes i mesos, el Govern ja estudia diferents opcions. Una d'elles és la d'ampliar l'ús del passaport Covid a altres activitats, com ja passa amb l'oci nocturn.

Per poder entrar als establiments de l'oci nocturn és necessari presentar aquest certificat, però en breu aquesta obligatorietat es podria ampliar a altres activitats. Així ho ha confirmat aquest diumenge en una entrevista al canal 324 Magda Campins, presidenta del comitè científic assessor de la Covid-19 del Departament de Salut. 

Aquesta ampliació de l'ús del passaport Covid podria afectar diversos sectors. Segons Campins, aquests podrien ser la restauració, els espectacles culturals o els gimnasos. Per la presidenta del comitè científic assessor de la Covid-19, si les dades empitjoren, «probablement una de les primeres coses que es farà és intentar ampliar la utilització del certificat Covid en altres àmbits i entorns, a banda de l'oci nocturn. Aquests podrien ser, per exemple, la restauració, espais culturals, gimnasos i llocs on hi ha un nombre important de persones».

Amb relació a les dades que podrien empitjorar, Campins s'ha referit sobretot a la pressió hospitalària. En tot cas, la doctora creu que en els pròxims dies seran clau per determinar si cal endurir les restriccions. «Aquesta setmana i la setmana que ve seran una mica decisives, a veure com van les coses», ha afirmat.