La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021

El Govern estudia la reobertura de la restauració als vespres per d'aquí a 15 dies

La consellera Budó també posa sobre la taula que el toc de queda comenci a les 23 hores

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, creu que ja és hora de posar sobre la taula la possibilitat de reobrir els bars i restaurants en l'horari de vespre-nit per poder oferir sopars. En una entrevista a 'Ràdio 4 i La 2', Budó ha defensat que «ara ja és moment de donar aire a la gent i als negocis». Segons la portaveu de l'executiu, en els pròxims 15 dies s'ha de planificar la desescalada i l'horari de la restauració és un dels temes a tractar.

Això podria comportar allargar el toc de queda fins a les 23 hores per poder sopar fora de casa. Budó dona per fet que en 15 dies no decaurà la mobilitat entre comarques «si no hi ha un daltabaix» però descarta que es pugui posar en marxa l'oci nocturn.

La mesura, de cara a la Setmana Santa

Budó ha afirmat que poder sortir a sopar fora de casa és una de les mesures que s'han de començar a posar sobre la taula després d'una tendència a la baixa lenta però ja «molt consolidada» de la incidència de la Covid-19. I dona de marge els pròxims 15 dies de vigència de les normes que entren en vigor aquest dilluns per planificar de quina manera es pot avançar en la desescalada.

Així doncs, amb l'horitzó del 29 de març, just a l'inici de la Setmana Santa, Budó planteja valorar mesures com allargar l'horari de la restauració i, de retruc, que el toc de queda sigui a les 23 hores, una hora més del que és actualment. Preguntada per si d'aquí a 15 dies es prorrogarà la situació que entra en vigor avui de mobilitat entre comarques, Budó dona per fet que serà així «si no hi ha un daltabaix o es dispara una quarta onada».

En canvi, la portaveu del Govern creu que no estarà sobre la taula la possibilitat de reobrir el sector de l'oci nocturn. En aquest cas, Budó creu que, quan arribi el moment, s'ha de treballar «de quina manera» es podrà reprendre aquest sector. I ha apuntat a la possibilitat que la població s'hagi de fer algun tipus de test per assistir a certs espectacles.