Pla curt d'un alumne al pati de a l'escola Bufalà el primer dia de curs

El Govern fa l'anunci més esperat per als pares i mares: final a una restricció escolar

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries als patis de les escoles a partir d'aquest dijous

La Comissió Delegada per a la Covid-19 ha acordat aquest dimarts la retirada de la mascareta als patis dels centres educatius de Catalunya, segons han informat a l'ACN fonts del Govern. La decisió serà efectiva a partir d'aquest pròxim dijous, quan també se suprimirà l'obligatorietat de portar mascareta al carrer. D'aquesta manera, els alumnes majors de 6 anys no hauran de dur-la mentre estiguin a l'aire lliure, encara que es barregin bombolles.

La decisió que s'ha pres s'anunciarà oficialment aquest migdia durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu del Govern. En aquest sentit, cal recordar que el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va demanar aquest passat dilluns la retirada de les mascaretes als centres educatius, tot i que va manifestar que era una decisió sanitària.

La millora de les dades epidemiològiques en les darreres setmanes —amb un descens dels contagis i una millora en la pressió assistencials als hospitals— ha provocat que les autoritats comencin a obrir la mà, flexibilitzant les mesures anti-Covid vigents.

Les mascaretes continuaran sent obligatòries a les aules

Tot i la retirada de les mascaretes als patis, continuaran sent obligatòries a les aules. En aquest sentit, el Departament d'Educació considera que el pròxim pas seria eliminar les mascaretes de les aules, quan les condicions sanitàries siguin les adequades. Cal recordar que la Societat Catalana de Pediatria va demanar-ho fa uns dies, alhora que van demanar posar fi als grups bombolla.

La desescalada en l'àmbit educatiu va començar aquest mateix dilluns, dia en què es van deixar de fer cribratges als contactes estrets d'un alumne positiu. Només es mantenen en el cas dels docents i en els centres d'educació especial. En aquest sentit, cal recordar que les farmàcies han fet des que va començar el segon trimestre prop de mig milió de tests.

A finals d'aquest mes de febrer està previst que també desapareguin les quarantenes escolars, que ara s'han de fer quan hi ha cinc casos positius o més en un període de set dies. Ara com ara, segons ha anunciat Educació, no hi ha cap centre tancat a Catalunya a causa de la Covid-19 i els nous contagis i grups confinats van a la baixa.