La Portaveu del Govern, Patrícia Plaja, parlant des d'un faristol de la Generalitat

El Govern ho anuncia: les condicions i horaris de la reobertura de l'oci nocturn

Les discoteques i bars musicals podran obrir fins a les sis del matí durant els caps de setmana

El Govern ha aprovat la reobertura de l'oci nocturn en espais interiors a Catalunya a partir de la matinada de dijous a divendres. Així, a partir de les dotze de la nit d'aquest divendres, les discoteques i bars musicals tornaran a obrir els espais interiors. L'horari entre setmana, segons ha explicat TV3, serà fins a les 5 hores, mentre que durant el cap de setmana podran tancar a les 6 hores.

Per poder accedir als establiments, els clients hauran de presentar una identificació —DNI o carnet de conduir— i el 'certificat Covid' per acreditar que tenen la pauta completa de vacunació. Totes aquelles persones que no estiguin vaccinades, hauran de presentar un test negatiu recent. Si és una PCR haurà de tenir una vigència màxima de 72 hores, mentre que si és un test d'antígens la vigència serà de 48 hores.

En aquest sentit, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assenyalat que els locals tindran una aplicació que confirmarà si la persona que vol accedir a l'establiment té el certificat, la prova o no. Tot sembla indicar, però, que aquesta aplicació estigui disponible de cara a aquest primer cap de setmana de reobertura.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que els locals d'oci nocturn obriran amb un aforament màxim del 70%, els clients podran ballar i consumir begudes. Així mateix, la mascareta serà obligatòria en tot moment, amb excepció de quan s'estigui consumint.

Obertura fins a les sis del matí durant el cap de setmana

Tots els detalls es faran públics aquesta tarda en una roda de premsa del comitè tècnic del Procicat, que formen els departaments de Salut i d'Interior. En aquest sentit, l'horari d'obertura dels locals, segons ha explicat la portaveu Plaja, «serà extens». En aquest sentit, TV3 ha assegurat que l'horari entre setmana serà fins a les 5 hores, mentre que durant el cap de setmana s'allargarà fins a les 6 hores.

Aquest dimecres, el Govern presentarà la seva proposta de reobertura davant el Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè validi les mesures. En aquest sentit, Patrícia Plaja ha explicat que no contemplen que el TSJC tombi la mesura.

Cal recordar que a Galícia o a les Balears, la justícia ha avalat la utilització del 'certificat Covid' per accedir a discoteques i bars musicals.