Pla general del Govern de Pere Aragonès amb els consellers al Palau de la Generalitat

Sorpresa inesperada del Govern: Els 5.000 treballadors que rebran una paga extra

La mesura suposarà un cost a les arques de la Generalitat d'entre 4 i 5 milions d'euros

Els treballadors de neteja dels centres sanitaris de Catalunya que van treballar durant el primer estat d'alarma, entre el 14 de març i el 31 de maig del 2020, rebran una paga extra, segons ha pactat el conseller d'Economia, Jaume Giró, i els comuns. Així ho ha avançat aquest dilluns el diari 'Ara', que ha explicat que la paga s'incorporarà a la llei d'acompanyament dels pressupostos a través d'una esmena.

Aquesta mesura extraordinària, que tindrà un cost per a les arques de la Generalitat d'entre 4 i 5 milions d'euros, es farà en un únic pagament i beneficiarà entre 4.500 i 5.000 treballadors. En aquest sentit, encara no s'ha calculat quina quantitat cobrarà cada beneficiari d'aquesta paga, però cal recordar que el passat mes de juny es va aprovar una paga extra als sanitaris catalans d'entre 350 i 1.350 euros.

Així mateix, el citat mitjà ha revelat que la paga extraordinària serà íntegra per a aquells treballadors que van prestar servei durant els dos mesos i mig d'estat d'alarma o parcial, proporcional al temps treballat entre el 14 de març i el 31 de maig.

Esmenes conjuntes d'Esquerra i Junts, que tindran el suport dels comuns

La paga extra als treballadors de neteja dels centres sanitaris de Catalunya s'inclourà als pressupostos de 2022 a través d'una esmena de la llei d'acompanyament. Aquesta mesura l'ha pactat el conseller d'Economia, Jaume Giró, amb Joan Carles Gallego, el negociador d'En Comú Podem amb el Govern de cara als pressupostos.

Segons ha explicat el diari 'Ara', les esmenes les han presentat conjuntament Esquerra i Junts, els dos partits que formen part del Govern, i tindran el suport dels comuns. Aquesta fórmula, utilitzada també amb la llei de pressupostos, es fa servir perquè Junts no hagi de votar afirmativament a la proposta d'En Comú Podem, segons ha explicat el diari 'Ara'.

Mentre que l'esmena de la paga extra als treballadors de neteja ha estat acceptada, l'increment de l'IRPF que els comuns proposaven per a les rendes d'entre 60.000 i 90.000 euros anuals ha estat rebutjada. En canvi, Economia ha decidit modificar els trams de l'IRPF autonòmics per beneficiar les rendes baixes.