Pla detall d'un passaport sanitari

El Govern ho confirma: les condicions per ampliar l'ús del 'passaport Covid'

La secretària de Salut Pública confirma que s'està estudiant aplicar-lo en altres sectors si els pacients a l'UCI passen de 100

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha confirmat aquest dilluns que el Departament de Salut estudia ampliar l'aplicació del 'passaport Covid', que actualment es fa servir per accedir als locals d'oci nocturn, a altres sectors —com la restauració o els gimnasos— quan la xifra de persones ingressades a les UCI dels hospitals catalans sigui superior a 100.

La proposta va posar-la sobre la taula aquest diumenge la presidenta del Comitè Científic Assessor del Departament de Salut en matèria de covid-19, Magda Campins. Cabezas ha assenyalat que ampliar l'ús del certificat Covid és una de les «diverses estratègies» que estan estudiant des del Govern per tal d'evitar al «màxim» les restriccions generalitzades.

«El conseller sempre ha parlat de més de 100 persones a les unitats de crítics, ara estem per sota, però cal veure quin efecte ha tingut el cap de setmana», ha especificat. En aquest sentit, la secretària de Salut Pública ha manifestat que, ara com ara, la incidència encara és «baixa», però ha alertat que caldrà estar atents als pròxims dies i setmanes.

Aquest «seguiment continu» es realitza per saber quins passos s'haurien de seguir en cas que la situació epidemiològica empitjori, ha assenyalat Cabezas.

Aquest dilluns hi ha 90 pacients crítics a les UCI

Segons el darrer balanç del Departament de Salut, que s'ha publicat aquest dilluns al matí, ara com ara hi ha 90 pacients crítics a les UCI dels hospitals catalans, tres més que fa 24 hores. La xifra mostra cert estancament en les dades, ja que només s'ha reduït en una persona respecte del passat dilluns. Pel que fa als ingressats a planta, n'hi ha 353, 15 més que ahir diumenge.

Pel que fa a la velocitat de propagació del virus, l'Rt, es manté en 1,16 per segon dia consecutiu, mentre que el risc de rebrot tampoc pateix cap modificació en les darreres hores, mantenint-se en 52. Totes aquestes dades en una jornada en què s'han registrat 132 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR o TA, situant el total des de l'inici de la pandèmia en 922.564.

La nota més positiva del balanç és que en les darreres 24 hores no s'ha comunicat cap defunció a causa de la Covid-19 a Catalunya. Pel que fa a la positivitat de les proves, aquest índex se situa en l'1,65% durant la darrera setmana. Finalment, la incidència acumulada a 14 dies és de 46,18 mentre que a 7 dies baixa de 25,06 a 24,31.