La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa a Palau.

El Govern critica que els pressupostos espanyols per a Catalunya són «insuficients»

Plaja ha argumentat que els comptes estatals no arriben al nivell d’inversió que el país «mereix»

La portaveu del Govern català, Patrícia Plaja, ha sortit en roda de premsa aquest dimarts després del Consell Executiu. Una compareixença que ha estat carregada de temes i anuncis.

Un dels punts que s'ha parlat són els pressupostos espanyols. Uns PGE que han rebut la crítica per part del Govern català, ja que consideren que són «insuficients» per a Catalunya.

Plaja ha argumentat que els comptes estatals no arriben al nivell d'inversió que el país «mereix». Tot i això, no ha volgut entrar a valorar si els grups al Congrés han de presentar o no esmenes a la totalitat als pressupostos de l'Estat. 

El termini acaba aquest divendres i, de moment, ni ERC ni Junts han concretat si en presentaran o no. Els republicans han posat com a condició la «protecció» del català en la llei de l'audiovisual i el compliment dels acords previs. JxCat, per la seva part, prendrà la decisió al llarg d'aquest dijous.

La nova llei espanyola d'habitatge, «decebedora»

La nova llei espanyola d'habitatge també ha tingut valoració de la portaveu. Patrícia Plaja ha apuntat que és «decebedora i recentralitzadora». A més, ha subratllat que l'Estat «desaprofita una bona oportunitat», perquè no hi ha inclosa «cap mesura» que eviti desnonaments.

D'aquesta manera, el Govern considera que la norma «no servirà» per fer front a les urgències en matèria d'habitatge.