Gran pla general del Portal de l'Àngel de Barcelona, ple de gent fent compres en plena campanya de Nadal

El Govern preveu «escenaris complicats» per Nadal si no es frena l'augment de contagis

La portaveu Patrícia Plaja confirma que s'està estudiant ampliar l'ús del 'passaport Covid' a altres sectors

El Govern ha confirmat aquest dimarts que està estudiant ampliar l'ús del 'passaport Covid' més enllà del sector de l'oci nocturn si en els pròxims dies les dades de la pandèmia segueixen empitjorant. En aquest sentit també es tindrà l'impacte assistencial que tinguin els nous contagis. Ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha assenyalat, però, que l'aplicació no seria immediata perquè no hi ha res tancat.

Segons ha explicat Plaja, l'ampliació de l'ús del 'passaport Covid' es faria per tal d'evitar noves restriccions i limitacions d'aforament i horaris. Això sí, la portaveu ha recordat que aquesta és una mesura que necessitaria l'aval de la justícia, tal com passa amb el seu ús al sector de l'oci nocturn. En aquest sentit, Patrícia Plaja ha alertat que l'escenari de les pròximes setmanes poden ser «complicats».

Sobre aquesta qüestió, el Govern està esperant un informe del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 sobre l'ús del 'passaport Covid'. Un dictamen, però, que no és vinculant.

Dues setmanes amb increment de contagis i empitjorament dels indicadors

En la seva compareixença d'aquest dimarts, la portaveu del Govern ha recordat que en les últimes dues setmanes s'ha produït un increment en la xifra de contagis, així com un empitjorament en els indicadors epidemiològics. En aquest sentit, Plaja ha explicat que es farà un seguiment diari de la situació i que ja s'estan estudiant els llindars a partir dels quals s'estendria l'ús del 'passaport Covid' a altres sectors.

Segons ha dit, la valoració que es farà per prendre la decisió serà global, basant-se en l'impacte de la pandèmia en hospitalitzacions, UCI, atenció primària i, en general, en el sistema sanitari. Pel que fa a les UCI ha recordat que sempre s'ha assenyalat com a línia vermella el centenar d'ingressats, una xifra que ara com ara està a tocar, amb 96 pacients crítics.

Preocupació pel pont de la Constitució i la Puríssima

Patrícia Plaja ha explicat que hi ha preocupació al Govern davant la situació pandèmia a les portes del pont de la Constitució i la Puríssima, quan es preveu un increment molt important de la mobilitat. En aquest sentit, també ha reconegut que hi ha preocupació davant la imminència del Nadal, tot i que no ha volgut entrar en la possibilitat de decretar restriccions.

Davant això, ha fet una crida a la ciutadania perquè es faci un ús correcte de la mascareta per contenir l'increment de contagis de les últimes setmanes.