Carrer buit a Barcelona.

El Govern prorroga les mesures anti-Covid i aplica el toc de queda a més municipis

El Procicat ho aprovarà demà i remetrà la resolució al TSJC, que ha d'avalar les mesures

La Comissió Delegada del Govern en matèria de Covid-19, reunida aquest dilluns a la tarda, ha aprovat prorrogar durant 14 dies més les mesures que van entrar en vigor el 24 de desembre, alhora que ha decretat en sis municipis més el toc de queda. Les restriccions, que estan en vigor fins al 7 de gener, es prorrogaran fins al dia 21 si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho autoritza.

El llistat de municipis amb confinament nocturn —entre la 1 i les 6 de la matinada—, incorpora ara Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí. Així, seran 123 municipis i nou municipis illa els que s'inclouen en la resolució del Govern que demà aprovarà el Procicat i que s'enviarà al TSJC.

En un comunicat aquest dilluns a la tarda, l'executiu català ha explicat que l'objectiu de la pròrroga és «mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari».

Les restriccions aprovades pel Govern

La resolució manté durant dues setmanes més el confinament nocturn als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. Així mateix, les trobades —en l'àmbit públic i privat— seguiran limitades a un nombre màxim de 10 persones.

Pel que fa a la restauració, l'aforament en interiors de bars i restaurants es manté limitat al 50%, mentre que en terrasses no hi haurà limitació. Pels que fa als comerços i empreses de serveis es continua amb un límit del 70%, el mateix límit que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

També es manté la limitació d'aforament al 70% en sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa, així com sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies religioses.

La Generalitat manté com a prioritari el teletreball entre els seus treballadors, mentre que ho recomana en l'àmbit laboral privat. Així mateix ha recordat la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància de seguretat, ventilar els espais interiors i la higiena de mans.