Interior d'una botiga Hema a Barcelona

La coneguda cadena d'articles per la casa que abandona Catalunya de forma imminent

La cadena neerlandesa Hema marxa i acomiada tots els treballadors

La pandèmia ha arrasat per allà on ha passat. La vida de les persones ha canviat completament i hem hagut d'adaptar a les mesures que s'han imposat en cada moment per evitar contagiar-se de la covid-19.

Tots els sectors han quedat afectats pel coronavirus i les seves conseqüències. El sector comercial és un dels que ha patit les conseqüències del període de pandèmia. Amb episodis de tancament total, parcial o el confinament de les persones a casa. 

Per tot plegat, molts van optar per abaixar la persiana definitivament i altres, han intentat aguantar, però han acabat tancant els seus locals. Aquesta ha estat la decisió definitiva d'Hema.

Hema, tanca a tot l'Estat

La cadena neerlandesa d'articles de la llar, Hema, abaixa la persiana definitivament a tot l'Estat. Una decisió complicada després de set anys de l'arribada al territori i que comporta l'acomiadament de tots els seus treballadors. 

L'empresa té una complicada tasca, ja que ha de negociar amb els sindicats un ERO que afecta els 76 treballadors que té arreu de l'Estat, la majoria dones i joves. A Catalunya, Hema té dues botigues on hi treballa una plantilla de 30 persones. El 90% de la plantilla fa jornada parcial i més de la meitat cobra menys de 1.000 euros.

Enfront aquesta situació, els sindicats de les botigues d'arreu de l'Estat han rebutjat l'ERO que se'ls ha ofert, així com les condicions de les sortides que ofereix Hema, que són les mínimes que permet la llei. 

Arran d'aquest fet, la plantilla de la cadena neerlandesa han convocat concentracions aquest dijous i divendres. Ho faran durant tres hores a la tarda davant la botiga de La Maquinista. L'objectiu principal és «desbloquejar» l'actitud de la direcció.


«La cadena distribuïdora de comerç neerlandesa no mostra cap interès en les negociacions per poder arribar a un acord», ha denunciat CCOO en un comunicat, en el qual exigeix un canvi d'actitud de la direcció de l'empresa.

D'aquesta manera, l'organització sindical espera pressionar la companyia perquè canviï els seus planejaments a una setmana que s'acabi el període de consultes de l'ERO.

A més de la decisió de marxar de l'Estat, la cadena neerlandesa també ha anunciat que se'n anirà d'Anglaterra. El motiu principal de la fugida d'aquests llocs és per centrar-se en els mercats més rendibles, com el dels Països Baixos.