Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del centre d'atenció primària (CAP) Can Bou de Castelldefels.

Els hospitals superen els 3.000 ingressos per covid amb dades clarament a la baixa

Salut declara 6.902 nous casos i no se sumen crítics ni morts

La sisena onada de la pandèmia de la covid-19 cada cop va afluixant més. Tots els indicis apunten que la flama de la variant òmicron es va apagant i sembla que ni l'arribada de la subvariant 'sigil·losa' d'aquesta la revifarà. 

L'eliminació de les restriccions que s'han fet les últimes setmanes i la previsió gairebé imminent de la retirada de l'obligatorietat de les mascaretes a l'aire lliure, sumat a la previsió d'un gran canvi de la gestió de la pandèmia a partir de la primavera, confirmen un horitzó molt optimista.

I és que així ho ha assegurat el conseller de Salut, Josep M. Argimon. Tot i puntualitzar que el coronavirus ha donat «moltes lliçons» i «voltes» des de l'inici. 

Després de tot això, les dades del departament de Salut d'aquest dilluns han estat de contrastos. I, com cada inici de setmana i sortint de cap de setmana, s'han d'agafar en pinces.

Més ingressos i indicadors a la baixa

La dada que pot preocupar més són els ingressos als hospitals catalans en les últimes hores. Salut ha registrat 100 hospitalitzats més per covid en les darreres 24 hores, xifra que ha fet superar els 3.000 pacients ingressats i arribant a 3.042, arreu del territori.

Tot i això, les Unitats de Cures Intensives (UCI) no han notificat cap ingrés més amb la covid. En les últimes hores els pacients crítics que hi ha són els mateixos que en les dades de diumenge i la xifra s'ha quedat en 463.

Una situació similar s'ha viscut en les defuncions. Aquest dilluns no s'ha sumat cap mort més a causa del coronavirus i des de l'inici de la pandèmia es manté el total en 25.608.

Els nous casos confirmats per PCR o TA no han arribat als 7.000 aquest últim balanç. En total se n'han registrat 6.902 nous positius i el total des de l'inici de la pandèmia ja arriba als 2.094.853. El 20,11% de les proves ha donat positiu durant l'última setmana

Pel que fa als indicadors epidemiològics, l'Rt baixa 9 centèsimes i es queda a 0,87, mentre que el risc de rebrot baixa 600 punts, fins a 4.965. La incidència acumulada a 14 dies passa de 5.911,82 a 5.794,14, mentre la de 7 dies baixa de 2.762,50 a 2.563,04.

Els CAP van atendre aquest diumenge 5.886 visites relacionades amb la covid.