Trapero.

Interior destitueix el major Trapero com a cap dels Mossos d'Esquadra

El substituirà el comissari Josep Maria Estela, fins ara cap de la regió policial del Camp de Tarragona

Moviments al capdavant dels Mossos d'Esquadra. Segons ha avançat elNacional.cat, el Departament d'Interior ha decidit destituir el major Josep Lluís Trapero. Els rumors feia setmanes que agafaven força i sembla que aquest dilluns, 20 de desembre, la decisió s'ha fet oficial i està previst que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, anunciïn el seu substitut.

Segons avança el citat mitjà, la persona escollida seria Josep Maria Estela, que fins ara ha estat el cap de la regió policial del Camp de Tarragona.

La decisió ja s'ha comunicat al major Trapero, així com l'anunci del seu substitut. Josep Maria Estela va néixer a Alcarràs i ha passat per 6 de les 9 regions policials que hi ha a Catalunya. Fa més de 26 anys que forma part del cos dels Mossos d'Esquadra i es defineix com un policia amb vocació i passió per la seva feina. És llicenciat en Dret per la Universitat de Lleida, té un màster en Polítiques Públiques de Seguretat i un programa superior de direcció i gestió de la seguretat pública per la Universitat Oberta de Catalunya.


 

A Estela també se li sumarà Eduard Sallent, qui ja va ser cap dels Mossos d'Esquadra i ara arriba a la Prefectura, i Rosa Bosch, també a la cúpula de la nova directiva.

Josep Maria Estela.
Josep Maria Estela, nou substitut de Trapero. | Àngel Ullate
 

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, pren la decisió després de la tensió viscuda entre el major Trapero i Interior, ja que segons sembla Elena vol aplicar un nou model policial que el fins ara cap dels Mossos d'Esquadra no veuria amb bons ulls. Alhora, Joan Ignasi Elena ha volgut fer un reconeixement explícit a la feina duta a terme pel major Trapero durant tots els anys que ha estat al capdavant del cos i ha expressat la voluntat de seguir comptant amb la seva experiència en benefici de la seguretat pública del país.

Trapero mantindrà els màxims galons dins del cos però no en serà el màxim responsable policial. Tot just fa poc més d'un any que va tornar al capdavant de la policia catalana, un cop va ser absolt per part de l'Audiència Nacional pels fets de l'1-O.