Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

El lladre 'Spider-man' amb un botí de 60.000 euros enganxat per un veí curiós

L'assaltant es despenjava des d'una teulada quan una persona el va enxampar

Hi ha situacions que els lladres, per molt experimentats que siguin, no contemplen. És el que li va passar a un home que ha acabat detingut a Barcelona amb un valuós botí. Poc s'esperava que el seu pla perfecte es veuria truncat per un veí que passejava de nit.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís d'un ciutadà cap a les deu de la nit. La persona avisava que hi havia un home assegut a la teulada d'un edifici adjacent al qual era ell, al carrer Laforja de Barcelona.

Ràpidament diverses patrulles de la policia catalana es van desplaçar fins al lloc dels fets i van veure que l'home que era a la teulada duia una bossa verda i una maleta de viatge. El lladre va començar a baixar del bloc de pisos fins a arribar al carrer i tot seguit va saltar una tanca metàl·lica.

Les dues dotacions dels Mossos d'Esquadra van aconseguir localitzar el lladre, un jove de 26 anys, que quan va veure els policies va intentar fugir corrents però va acabar detingut al carrer Santaló.

Un botí de més de 60.000 euros

Quan el van atrapar, els Mossos d'Esquadra van recuperar una bossa i una maleta, dos objectes que els testimonis dels fets havien vist com l'autor llençava quan havia vist la policia.

Durant l'escorcoll que se li va practicar li van trobar joies, roba de marca i rellotges per un valor que podria ascendir a més de 60.000 euros. També se li van requisar diversos estris que podria haver utilitzat per forçar les portes de les cases on hauria comès els robatoris.

Els investigadors treballen per acreditar i identificar els rellotges, joies i roba sostrets i poder retornar-los als seus legítims propietaris. La investigació es manté oberta per esclarir si l’autor va robar en més d’un domicili. El detingut, a qui li consta una altra detenció per un delicte de salut pública, passarà en els propers dies a disposició judicial.