Pla general de les plantes de marihuana cultivades en una zona boscosa de difícil accés d'Horta de Sant Joan

Més de 3 hectàrees de droga i una web per vendre-la: la plantació trobada a Catalunya

L'engranatge intentava passar per un negoci legal a través d'una societat mercantil

La Guàrdia Civil ha comunicat aquest divendres 29 d'octubre un nou cop al tràfic de marihuana a Catalunya. La situació que s'han trobat aquest cop ha estat força surrealista, i és que hectàrees de plantes es trobaven a simple vista en una parcel·la a Pineda de Mar mentre els artífexs d'aquest negoci il·legal intentaven fer-lo passar com un de legal a través d'una societat mercantil dedicada a la plantació de cànem industrial.

Els fets es remunten a finals d'estiu. La policia espanyola va posar en marxa una investigació quan va tenir coneixement de l'existència d'una macroplantació de marihuana en una finca de Pineda de Mar. 

Els responsables d'aquesta plantació que ocupava 3,5 hectàrees i comptava amb 6.000 plantes havien intentat camuflar la seva activitat il·legal creant una societat mercantil que teòricament es dedicava a la plantació de cànem industrial. Tanmateix, durant la investigació policial es va poder constatar que la majoria de les plantes que hi havia en aquest enorme recinte eren femelles, el què significa que produeixen cabdells.

Un cop la policia va intervenir a la plantació es van arribar a requisar 6.000 plantes de marihuana i 3.800 quilos de cabdells, unes quantitats que transformades en diners equivaldrien a uns 10 milions d'euros al mercat negre.

Una pàgina web per vendre la marihuana

A més a més de constituir aquesta societat per intentar donar una aparença de legalitat a la seva activitat, els autors també van crear una pàgina web on es podien comprar cabdells amb un preu de 4,99 euros la unitat i una comanda mínima de 10 unitats.

Com va sent habitual a Catalunya, la plantació de marihuana estava oculta per una depressió natural del terreny i per molta vegetació. A la vegada també era dins d'una propietat privada, el que va dificultar que es detectés abans. Els responsables del negoci il·legal fins i tot havien instal·lat una caseta a la zona per poder vigilar el cultiu les 24 hores.

Durant els registres, a banda de la droga, també es va trobar maquinària i dos vehicles i en una nau industrial de la mateixa població hi havia tres màquines elèctriques per separar els cabdells de la planta. El negoci no es basava només a vendre cabdells, ja que les restes que obtenien en aquest procés es congelaven per obtenir picadura, que també venien.

En total, hi ha hagut cinc persones detingudes en aquest operatiu. Se les acusa d'un delicte contra la salut pública.