Un Sant Jordi en quarantena a Reus: els balcons parlen

Magda Campins es pronuncia sobre la reducció de les quarantenes: «És imprudent»

La presidenta del Comitè Assessor creu que s'ha de mantenir el calendari escolar

Aquest dimecres, la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat va decidir reduir les quarantenes dels positius per Covid-19 i no vacunats contactes estrets de contagiats de deu a set dies. La decisió va comptar amb el vistiplau del Govern, però també hi ha veus que no estan d'acord amb la mesura que ha entrat en vigor avui. Així, la presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern per la Covid, Magda Campins, ho ha considerat «imprudent». 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha alertat que és un risc i ha explicat que ho veu bé en el cas de col·lectius essencials, però no per tota la població. En aquest sentit, ha dit que la mesura s'ha decidit ràpidament i pensant més en criteris econòmics, alhora que ha assegurat que falta evidència científica que recolzi el relaxament.

Campins també considera que s'haurien de fer proves abans de finalitzar el confinament, com es fa en alguns països europeus, perquè encara no se sap quant de temps continua sent contagiosa una persona amb la variant òmicron. En aquest sentit, ho justifica per tal d'evitar que hi hagi persones que acabin la quarantena i continuïn infectant.

Mantenir el calendari escolar previst

D'altra banda, la presidenta del Comitè Científic Assessor ha mostrat la seva aposta per mantenir el calendari escolar previst, amb la tornada a les aules prevista pel 10 de gener. Campins creu que s'ha de fer un seguiment de la pandèmia, però l'escola «és el darrer que s'ha de tancar». En aquest sentit, considera que abans d'aquesta mesura s'hauria de tancar l'interior de bars i restaurants.

Tot i reconèixer que en aquesta onada hi ha hagut més afectació als centres educatius pel que fa a les quarantenes, ha apuntat que l'afectació física continua sent «mínima» entre els infants. Campins ha afegit que a l'escola els nens van amb mascareta.

De cara a la nit de Cap d'Any, la doctora ha demanat prudència a la ciutadania, insistint a celebrar-la respectant les bombolles. Finalment, s'ha mostrat contrariada pels missatges sobre la fi de la pandèmia o la menor gravetat de la variant òmicron, perquè encara no hi ha suficient coneixement científic.