El marcador de La Marató de TV3 en la seva trentena edició

La Marató recull 9.022.147 euros per la salut mental

Es tracta de la trentena edició de l'esdeveniment solidari

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio tancava la seva trentena edició amb un marcador final que supera els 9 milions d'euros recaptats. Uns diners que es destinaran a la recerca científica sobre les malalties mentals

A tres quarts de dues de la matinada, quan s'ha donat per finalitzat l'esdeveniment solidari al plató de TV3, el marcador tenia una xifra de 9.022.147 euros. Una xifra que, després de més de 15 hores de programa, pot anar augmentant perquè es poden fer aportacions fins a finals de gener. 

Una edició que ha estat d'allò més especial on s'ha comptat fins a trenta presentadors diferents per la trentena edició de La Marató. 

El fil conductor que ha ajudat a presentar diversos testimonis i situacions a l'entorn de la salut mental ha estat l'art. El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Teatre Museu Dalí de Figueres, l'Amfiteatre Romà de Tarragona i la Seu Vella de Lleida han estat alguns dels escenaris de La Marató. 

Trencar els murs

Durant les més de 15 hores de programa, s'han vist reportatges, entrevistes, actuacions musicals i connexions en directe per mostrar i conèixer tot el que envolta la salut mental. 


Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), trastorns de personalitat, de la conducta alimentària o addicions. Aquesta han estat alguns dels problemes de salut mental que han protagonitzat La Marató. 

Una temàtica molt necessària i molt vinculada al context actual, amb uns problemes de salut mental en augment. A més, és la tercera vegada que es treballa al voltant de la salut mental des de la creació de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Una problemàtica que una de cada quatre persones tindrà al llarg de la vida i és vital acabar amb els estigmes i donar visibilitat als malalts i a les seves famílies. Durant l'esdeveniment solidari s'ha pogut veure que els trastorns mentals no hi entenen d'edat, sexe, professions ni entorns, amb testimonis des dels 9 fins als 84 anys.