Primer pla d'una dona que duu mascareta com a mesura preventiva contra el coronavirus

Ja és oficial: La mascareta deixarà de ser obligatòria al carrer d’aquí a una setmana

L'anunci l'ha fet aquest divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Barcelona

La mascareta deixarà de ser obligatòria en espais a l'aire lliure a tot l'Estat espanyol. Així ho ha anunciat aquest divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la seva intervenció durant la clausura de les jornades anuals del Cercle d'Economia celebrades a Barcelona. Sánchez ha explicat que el Consell de Ministres es reunirà de manera extraordinària el pròxim dijous 24 de juny per aprovar una modificació de la llei que regula l'ús obligatori de la mascareta.

Així, segons Sánchez, aquest canvi normatiu provocarà que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais a l'aire lliure a partir del següent dissabte, 26 de juny. El president espanyol ha emmarcat aquesta decisió en el seguit de circumstàncies que, segons ell, demostren la millora de la situació pandèmica a Espanya.

Feia dies que diferents veus demanaven l'aixecament d'aquesta mesura anti-Covid, un fet que serà realitat la pròxima setmana. En aquest sentit, Espanya se sumarà a França i Andorra, que ja han aixecat l'obligatorietat de dur mascareta en espais a l'aire lliure.