Una cafeteria de la Zona Alta de Lleida amb marques a les taules per respectar el 30% d'aforament màxim a l'interior del local

Un avançament «significatiu»: Fi a la majoria de restriccions d'aforament a Catalunya

Salut defensa que la situació epidemiològica permet fer-ho

El seu final. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha confirmat l'eliminació de gairebé la majoria de restriccions d'aforaments encara vigents. En concret, aquelles que afectaven la restauració, la cultura, l'esport exterior, les universitats i els congressos.

També se suprimeix el límit màxim d'assistents a esdeveniments i el nombre màxim de comensals per taula a la restauració. Així com la distància entre aquests. La resolució concreta que tampoc hi haurà limitacions horàries en el desenvolupament de les activitats.

Tot i això, encara hi haurà algunes limitacions. Els equipaments esportius tancats tindran una limitació d'aforament que serà del 80%, mentre a l'oci nocturn serà del 70%. La resolució afirma que la situació epidemiològica actual permet fer un avançament «significatiu».

El certificat, només en espais tancats

En el text publicat aquest divendres assimila les activitats recreativesmusicals de caràcter extraordinari. Són aquelles que es fan en altres espais que no són els que tenen llicències o autoritzacions com a tal i permet que es facin en les mateixes condicions que les activitats recreatives musicals reglamentades.

Es preveu que es facin concerts, festivals musicals de tots els gèneres i altres esdeveniments culturals que es duguin a terme amb el públic dret i possibilitat de ball. Ja es facin en equipaments culturals o altres espais.

Els últims dies s'ha implantat el certificat covid per accedir a l'oci nocturn. Un element que continuarà vigent, en cas de considerar-se necessari, i es pot establir com a requisit en l'accés en activitats d'espais tancats. També es pot demanar una PCR o un test d'antígens negatius o que s'ha passat la Covid en els darrers sis mesos.

Així, la resolució estén l'aplicació de la regulació d'aquesta documentació i del seu control a les activitats anàlogues, en els mateixos termes que es preveu per a les activitats recreatives musicals reglades.

Recomanacions de Salut

Es manté la recomanació de no superar les deu persones en trobades familiars i de caràcter social. A més, es menciona la necessitat de mantenir la ventilació en espais tancats oberts al públic i altres establiments. També s'estableixen mesures d'organització per evitar aglomeracions en l'entrada a establiments i actes.

La resolució detalla que l'Rt es troba per sota d'1 i amb una tendència decreixent i afegeix que també baixen les hospitalitzacions. Per tot plegat, Salut justifica que es pot fer un pas endavant important en el nou procés de desescalada iniciat en les darreres setmanes.