Dues nenes amb motxilla escolar

Curs escolar 21-22: El Govern explica com seran les classes i canvia les quarantenes

La mascareta seguirà sent obligatòria a les aules de les escoles catalanes a partir de primària

El Govern de la Generalitat ha presentat aquest dilluns les mesures sanitàries que regiran el nou curs escolar que començarà el pròxim 13 de setembre i que serà totalment presencial. Així, segons ha anunciat la portaveu Patrícia Plaja, la mascareta seguirà sent obligatòria a les aules a partir de primària. En aquest sentit, Plaja ha dit que «la decisió es basa en l'evolució de la pandèmia».

Així mateix, una altra de les mesures és que aquells alumnes que hagin rebut la pauta completa de vacunació no hauran de confinar-se en cas de ser contacte estret d'un positiu. Hi haurà també més exigència en la ventilació de les aules, que segons ha explicat el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, «seran més importants que mai».

Mesures adaptades a la realitat actual de la pandèmia

La portaveu del Govern ha afegit que «les mesures s'adapten a la realitat actual i no és prudent relaxar mesures davant la situació actual». En aquest sentit, al pati es podran barrejar diferents grups, però sempre fent servir la mascareta. Al pati, els alumnes d'un mateix grup de convivència estable podran estar sense mascareta si només estan ells.

Així mateix, les famílies podran entrar al pati del centre escolar si l'accés no es fa per l'edifici, alhora que les reunions amb les famílies, que fins ara es feien de manera telemàtica, podran ser presencials fins a un màxim de 10 persones.

Pel que fa a les festes escolars, el conseller Gonzàlez-Cambray ha explicat que es podran fer, amb la recomanació que siguin a l'aire lliure i sempre respectant distància, mascareta i higiene de mans. Si és en interiors, es faran amb grups de convivència estable.

Les activitats extraescolars es faran amb un màxim de 10 persones, ampliables en algunes circumstàncies a 15. Pel que fa a les activitats esportives, l'esport escolar mantindrà la consideració que l'esport federat.

La importància de la vacunació

La portaveu del Govern, el conseller d'Educació i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han destacat la importància de la vacunació. Patrícia Platja ha recordat que «la pandèmia no s'ha acabat, perquè estem en la cinquena onada, però ara tenim un element diferenciador, que és la possibilitat de vacunar bona part dels alumnes».

L'objectiu, ha dit, «començar les classes amb la major part d'alumnes majors de 12 anys vacunats. És important que vacunem els nostres fills. Hi ha vacunes disponibles».