Ricardo Bofill

Mor Ricardo Bofill als 82 anys, un dels arquitectes catalans amb més projecció mundial

L'arquitecte barceloní ha dissenyat l'Hotel Vela o el Teatre Nacional de Catalunya

El món de l'arquitectura està de dol. L'arquitecte català Ricardo Bofill ha mort als 82 anys. Un dels referents del panorama i que ha tingut més projecció internacional al llarg de la seva carrera.

La llista d'obres conegudes de Bofill és molt llarga, però en destaca el Teatre Nacional de Catalunya, l'ampliació de l'aeroport del Prat o l'hotel W, més conegut com el Vela. Així mateix, també n'era autor del nou Santuari de Meritzell a Andorra, que es va alçar després de patir un incendi.

Així mateix, també ha tingut obres molt controvertides, però alhora han estat cabdals en la seva carrera. En concret, l'edifici d'apartaments Walden 7, a Sant Just Desvern, que va canviar la manera de concebre els edificis d'habitatges.

La seva projecció internacional era molt gran i, sobretot, ho va ser a França. Ricardo Bofill era aclamat a la regió francesa i durant 25 anys va tenir un estudi. En aquest sentit, l'arquitecte barceloní va dur a terme molts projectes d'habitatges socials. En concret, destaca el monumental barri Antigone de Montpeller.

Fora de França, també va aportar el seu estil a Estocolm, amb el conjunt Pa Soder o l'Atrium Saldanha de Lisboa.

Ricardo Bofill també va construir coneguts gratacels, com la United Airlines Tower de Chicago o edificis de luxe, com la torre Shisheido, un dels edificis més cars del Japó.