Un dels quadres amb la imatge del Cobi a la Galeria Eude

Javier Mariscal reinventa el Cobi en el 30è aniversari de Barcelona 92

El dibuixant posa al dia l'emblemàtica mascota dels Jocs Olímpics i la mostra amb ulleres, barba i telèfon mòbil

El dissenyador i dibuixant Javier Mariscal ha reinventat el Cobi coincidint amb el 30è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, que es commemorarà durant l'any 2022. En aquest sentit, el creador valencià ha posat al dia l'emblemàtica mascota olímpica per una edició especial de la revista de viatges 'Condé Nast Traveler' que estarà a la venda a partir d'aquest dimarts.

El nou dibuix de la mascota olímpica, que és el protagonista de la portada de l'edició especial Barcelona de la publicació de viatges, presenta, segons ha explicat el mateix Mariscal, un Cobi «més madur», amb ulleres, «barba de senyor de 30 anys», un mòbil i molt de color. 

En una entrevista que es publica a la mateixa edició especial de la revista 'Condé Nast Traveler', Mariscal ha afegit que amb el Cobi original, que va dissenyar fa 30 anys com a mascota de Barcelona 92, volia mostrar una mascota «mona, afectuosa i amb recorregut». «Podia ser qualsevol de nosaltres», ha apuntat el dibuixant.

Barcelona 92, la gran transformació de la capital catalana

La revista de viatges ha preparat un reportatge especial per commemorar els 30 anys de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. En aquest sentit, la publicació mostra un reportatge escrit per Luisa Ricart, amb fotografies de Nacho Errando, que «mostra la Barcelona del 92 amb ulls d'avui».

En aquest sentit, el director de Condé Nast Traveler, David Moralejo, ha agraït a Javier Mariscal el repte de donar a conèixer com li quedava «la barba de trentanyer».