Pla detall d'un passaport sanitari

Canvis en el certificat Covid: Nou mètode per aconseguir-lo

S'ha habilitat un espai a la web de la vacunació contra la covid-19

El Govern tenia llum verda per aplicar el certificat covid a nous espais des de la setmana passada. Una mesura que no es va acabar aplicant pel col·lapse que es va patir per descarregar el document dins La Meva Salut

Aquesta setmana, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, explicava que entraria en vigor la mitjanit de dijous a divendres de manera definitiva. Ara, el Departament de Salut ha habilitat un nou sistema per poder descarregar el certificat covid sense haver d'entrar dins La Meva Salut. 

La nova manera per a descarregar el certificat 

La mesura que ha posat en marxar el Departament de Salut té una intenció molt clara: facilitar la descàrrega més fàcil i alliberar de molts usuaris La Meva Salut. Aquesta última es fa perquè des de l'aplicatiu o la web, es poden fer molts altres tràmits, a més de descarregar el certificat. 

Així mateix, per descarregar-se el certificat amb el nou sistema es pot anar a la pàgina web de la cita de vacunació (vacunacovid.catsalut.gencat.cat). En aquesta pàgina s'observarà que hi ha un apartat on posa 'Descarrega el certificat COVID UE'. 

Des d'aquí es podrà descarregar el certificat covid que es necessitarà a Catalunya per accedir a l'interior de bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran. A més de l'oci nocturn, on ja es necessita va des de fa unes setmanes. 

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, han fet una compareixença aquesta tarda per a explicar novetats sobre el funcionament del certificat covid.

Entra en vigor a la mitjanit

El certificat covid serà una realitat en nous espais aquesta mitjanit de dijous a divendres. Una mesura que s'ha fet esperar una setmana després de la saturació del servei que es va viure la setmana passada. 

Ara, hores abans de la posada en marxa per entrar en aquests nous àmbits, s'ha donat l'opció de descarregar el certificat a una altra pàgina web que no és l'espai La Meva Salut. 

D'aquesta manera s'alleugera la càrrega de gent per a descarregar el document i estarà tot a punt per posar en marxa el certificat covid en nous espais.