Imatge d'una persona amb una bossa i una mascareta

La nova petició del Govern sobre la imminent retirada de mascaretes

Segons ha informat la secretària general Salut, Meritxell Masó, traslladaran la proposta d'eliminar les mascaretes en exteriors al Consell Interterritorial de Salut

Aquest dimecres, dia 16 de juny, des del Govern han anunciat diverses novetats respecte a les mesures restrictives. Una d'elles és l'eliminació de la limitació de 10 persones en reunions socials. D'altra banda, també s'ha aprovat la reobertura de l'oci nocturn a partir de dilluns que ve.

A poc a poc, van caient bona part de les restriccions, però molta gent està pendent de l'eliminació d'una de les mesures que més ganes té de deixar enrere. Estem parlant de les mascaretes i l'obligatorietat de dur-la en diversos espais.

Cal recordar que l'eliminació de la restricció de les mascaretes  dependrà de les decisions que es prenguin al Consell Interterritorial de Salut. Aquest òrgan es reunirà avui dimecres i ja es coneix quina serà la proposta del Govern català en aquesta reunió en relació amb les mascaretes.

El Govern de la Generalitat proposarà eliminar les mascaretes en espais exteriors

La secretària general del Departament de Salut de la Generalitat, Meritxell Masó, ha avançat aquest matí quina serà la posició de Catalunya sobre aquest tema. I és que el Govern proposarà aquesta tarda al Consell Interterritorial de Salut la retirada de les mascaretes a l'exterior. La proposta es farà donada la situació epidemiològica actual de la pandèmia de coronavirus.

Així ho ha explicat en la roda de premsa del comitè tècnic de Protecció Civil de Catalunya. En ella, Masó ha reiterat que el Departament de Salut creu convenient començar a retirar l'ús de la mascareta en «determinats espais».

Masó ha recordat que aquesta decisió no la pot prendre Catalunya de forma unilateral. Per tant, han d'acordar-la de forma conjunta amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat en la reunió d'aquesta tarda.

Així doncs, proposaran retirar l'obligatorietat de les mascaretes en espais exteriors. Tot i això, la proposta no està delimitada perquè encara no s'ha elaborat cap protocol. «Estem estudiant les possibilitats», ha dit Masó.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja va assegurar dilluns que veu «perfecte» returar l'ús de la mascareta en determinades situacions. Es referia sobretot a aquelles que siguin a l'aire lliure i amb un menor risc de contagi de la Covid-19. 

Fins i tot el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha posicionat aquest matí sobre el tema. Per Sánchez, aquesta mesura podria caure ben «aviat».