Pla mitjà d'una cambrera de la discoteca Totem netejant la barra davant dos clients

El sector de l'oci nocturn de Catalunya reobrirà portes el pròxim 21 de juny

Es permetrà un 50% d'aforament a l'interior i el 100% a l'exterior, i la consumició s'haurà de fer assegut

Jo hi ha data per a la reobertura dels locals d'oci nocturn de Catalunya. Aquests divendres el sector ha anunciat que les discoteques i bars musicals obriran portes a partir del 21 de juny, uns dies abans de la revetlla de Sant Joan i després de 10 mesos tancats. En un comunicat després de la reunió amb Salut, la patronal FECASARM ha explicat que podran obrir fins a les 3.30 hores, amb mitja hora més per buidar les sales.

Així mateix, es permetrà l'ús de la pista de ball sense distància, però amb mascareta, i només es podrà consumir mentre s'està assegut. En interiors, l'aforament màxim serà del 50%, mentre que a l'exterior no hi haurà cap mana de restricció. L'acord, ara, queda pendent de l'aprovació definitiva per part del Procicat.

FECASARM ha celebrat que finalment el Govern permeti la reobertura de l'oci nocturn, tot i que havia demanat que fos abans del 21 de juny. Per la seva part, el Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província ha alertat que l'aforament es reduirà si cal posar taules i cadires.

Venda anticipada d'entrades i control de totes les persones que entrin al local

La patronal de l'oci nocturn ha celebrat que es permeti l'ús de la pista de ball, amb mascareta però sense distància. En aquest sentit, les discoteques de més de 500 metres quadrats hauran de perimetrar la pista de ball. El consum de begudes haurà de fer-se asseguts i en grups de sis persones màxim en interiors i 10 en exteriors.

Així mateix, hi haurà venda anticipada d'entrades i s'haurà de fer un control de la traçabilitat de totes les persones que entrin al local.

«És un primer pas»

Ramon Mas, secretari general del Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província, ha indicat que estan «contents» per aquest «primer pas», tot i que esperen flexibilitzacions més endavant. Segons ell, hi ha el compromís del Govern de revisar les condicions cada 15 dies.

Per la seva part, David López, president de FECASARM i de l'Associació Front Marítim Barceloneta, també ha aplaudit la reobertura, però ha incidit en la importància d'aquesta revisió cada 15 dies d'acord amb l'evolució de les dades sanitàries. «Els empresaris arrosseguen molts deutes i han de poder aprofitar la temporada al màxim», ha dit.