Una barra plena a l'interior d'un bar musicar durant l'assaig clínic per a l'obertura de l'oci nocturn

L'oci nocturn dona la notícia més esperada: aquest divendres

El Govern i la patronal acorden la reobertura de discoteques i bars musicals amb 'certificat Covid'

L'oci nocturn reobrirà en espais interiors aquest divendres a Catalunya. El Govern, reunit durant aquest matí, proposarà la reobertura de discoteques i bars musicals, tot i que encara no es coneixen tots els detalls amb els quals es produirà. Segons ha explicat el programa 'El món a RAC1', per accedir als establiments caldrà mostrar el 'certificat Covid' i l'ús de la mascareta serà obligatori.

En aquest sentit, TV3 ha explicat que el funcionament dels locals d'oci nocturn a Catalunya serà bastant similar al que hi havia abans de la pandèmia, amb l'excepció que l'accés s'haurà de fer presentant el 'certificat Covid'. Caldrà veure, però, si el control d'accés es farà mitjançant l'aplicació que havia proposat la patronal del sector o s'haurà d'esperar a la que està preparant el Govern.

Reunió entre el Govern i la patronal

La reobertura dels locals d'oci nocturn s'ha tancat en una reunió entre el Govern i la patronal aquest matí de dimarts. D'aquesta manera, i després de mesos de tancament, el sector de l'oci nocturn podrà reobrir portes. Cal recordar que fa pocs dies es va autoritzar la reobertura de discoteques i bars musicals en exteriors.

Així, podran accedir a discoteques i bars musicals persones que puguin acreditar la pauta completa de vacunació, que hagin passat la Covid-19 o que presentin un test negatiu recent.

La decisió arriba amb la pandèmia de coronavirus a Catalunya de baixada, amb un risc de rebrot que se situa en 64 punts i una positivitat en les proves realitzades per sota del 2%.

Una llarga demanda

La reobertura de l'oci nocturn és una llarga demanda del sector, que ha estat tancat durant 18 mesos —amb una cura reobertura durant el passat mes de juliol—, des que va esclatar la pandèmia el passat mes de març del 2020. En les darreres setmanes, la pressió de la patronal s'ha intensificat, culpant al tancament dels locals de la proliferació dels botellots arreu de Catalunya.

En aquest sentit, ara com ara, Catalunya és la comunitat autònoma amb més restriccions vigents contra la Covid-19 i és l'única que no permet l'obertura de bars musicals i discoteques, que a la resta d'Espanya poden obrir.