Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado en una roda de premsa.

Casado reclama aplicar un «155 educatiu» perquè Catalunya compleixi la sentència

El president del PP avisa al president espanyol que si no defensa la sentència del Suprem estarà «prevaricant»

El president del PP, Pablo Casado, ha ofert al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el vot dels seus senadors perquè apliqui un 155 «només en l'àmbit educatiu». En declaracions als mitjans de comunicació, Casado ha defensat que el cap de l'executiu espanyol té «l'obligació» de defensar la sentència del Tribunal Suprem que confirma el 25% en castellà a l'escola.

«Si no, estarà prevaricant»', ha avisat per després afegir que no pot ser que el govern espanyol depengui dels «radicals d'ERC». Segons ha dit, si la Generalitat es declara en «rebel·lió», Sánchez ha de fer «tot el que tingui al seu abast» incloent l'aplicació del 155.

I es que el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, ha enviat una carta als centres educatius instant-los a no canviar res.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, Aragonès ha subratllat que el Govern té ara «tot el dret i l'obligació» d'exigir a la Moncloa una «clara defensa» del model d'escola català, perquè és «d'èxit», tal com ha reiterat. De fet, el president de la Generalitat ha afegit que cal incrementar la presència de la llengua catalana a les escoles i garantir-ne l'aprenentatge: «Hem d’anar en la línia contrària de l’horitzó que planteja la sentència».

Així doncs, el president ha instat el govern espanyol a mostrar que el model que pretén dibuixar la sentència del Suprem «no és la seva», i actuar «en conseqüència». Aragonès ha insistit que el Govern no delegarà la responsabilitat als centres educatius, i que espera que l'Estat «tampoc no ho faci».

Aragonès també ha recordat que el Ministeri d'Educació espanyol ja va expressar en una comunicació a la Comissió Europea la seva «disconformitat» amb el que preveia la sentència del Suprem, que finalment va quedar ratificada ahir. «Hem avançat en altres àmbits en matèria de llengua. No pot ser que ara el govern de l’Estat pugui ser còmplice d’aquest possible retrocés», ha conclòs.