Pla general de l'Escola de les Aigües, amb pares i alumnes esperant a la porta

L'opinió dels pares i mares sobre la tornada a l'escola: «És la millor decisió»

Els nens i nenes de Catalunya han tornat a les aules aquest dilluns després de dues setmanes i mitja de vacances de Nadal

Aquest dilluns els nens i nenes catalans han tornat a classe després de dues setmanes i mitja de vacances de Nadal. Ho han fet en plena expansió de la pandèmia de coronavirus, a causa de la variant òmicron, i amb la novetat que no hauran de fer quarantena si hi ha menys de cinc positius en una mateixa aula.

Cal recordar que algunes veus havien demanat retardar el retorn a les aules  dels nens i nenes, una mesura que finalment no s'ha tirat endavant i els centres educatius han obert aquest dilluns amb normalitat. Aquesta tornada a l'escola està ben vista pels pares, que asseguren que els nens i nenes han de poder «socialitzar».

En aquest sentit, els progenitors ho justifiquen pel ràpid avenç de la vacunació entre els infants i les mesures de seguretat que hi ha als centres educatius. Així mateix, els pares també consideren que les restriccions s'han d'anar rebaixant de manera gradual.

«És la millor decisió»

En declaracions a l'ACN, la Victòria, que aquest matí ha portat la seva filla a l'Escola de les Aigües de Barcelona, ha explicat que algun moment han tingut incertesa per les informacions que s'han anat publicant. Tot i això, finalment el retorn a les aules s'ha produït amb normalitat, un fet que aquesta mare ha definit com «la millor decisió».

En el mateix sentit s'ha pronunciat el Jordi, un pare que també porta els seus fills a aquest centre educatiu, que ha explicat que els nens «a l'escola estan millor». Preguntat sobre la qüestió, ha recordat que per les famílies no és senzill compaginar la vida laboral, amb les tasques de la llar i tenir els nens a casa.

La Clàudia ha subratllat que les escoles prenen totes les mesures de seguretat, el que fa que els infants estiguin en un «entorn controlat». En aquest sentit, ha afegit que «mentre tot es faci amb criteri, és bo que es retrobin amb els seus amics i que puguin retornar a les seves rutines».Pel que fa al canvi en les quarantenes als centres educatius, els pares i mares tenen discrepàncies, tot i que molts veuen amb bons ulls que hi hagi d'haver un mínim de positius per confinar un grup escolar.