Bombers d'esquena fent tasques de rescat en una muntanya

Perd la vida un menor d'edat en caure per un barranc a Catalunya

Els fets van tenir lloc prop del castell de Tona

Tragèdia a la comarca d'Osona, concretament a la localitat de Tona. Aquesta passada matinada, del divendres 26 al dissabte 27 de novembre, un menor d'edat ha perdut la vida després de caure per un barranc d'uns aproximadament 20 metres d'alçada. Tot i que es va poder rescatar el jove amb vida, va acabar morint hores més tard a l'Hospital de Vic. Segons han informat les autoritats, la víctima es tracta d'un jove de 17, veí de la mateixa població de Tona.

Caiguda mortal d'un jove d'un barranc de 20 metres d'alçada

Tot plegat va succeir el divendres 26 de novembre a la nit. Eren gairebé les 11 de la nit -de fet, faltaven poc més de 5 minuts per a aquesta hora- quan els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de l'incident. Un jove de 17 anys s'havia precipitat per un barranc d'uns 20 metres al castell de Tona, a la comarca d'Osona. 

Efectius dels Bombers de la Generalitat, membres del GRAE de Muntanya i la unitat GROS, i del Servei d'Emergències Mèdiques es van desplaçar fins al lloc on es va produir l'accident. Una vegada allí, van poder rescatar la víctima de la caiguda. Segons van informar els mateixos Bombers, un cop van accedir a la zona on hi havia el jove, es va immobilitzar el cos i va ser carregat a una llitera per poder ser extret del barranc amb una instal·lació de cordes.

Una vegada rescatat, els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques el van traslladar a l'Hospital de Vic. Tot i ser evacuat al centre mèdic de la capital d'Osona amb vida, el jove va acabar morint unes hores després. Així ho ha confirmat aquest mateix dissabte l'Ajuntament de Tona, que també ha informat que la víctima era un jove de 17 anys veí del municipi. 

«Lamentem comunicar tristament que aquesta matinada s'ha produït la mort d'un jove de 17 anys, veí de Tona, a causa d'un fatídic accident al castell», explicaven en un missatge a les xarxes socials. I afegien que «transmetem el nostre més sentit condol a la família i amics i convoquem a un minut de silenci a les 12.00 hores davant de l'Ajuntament».