Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans

Les persones d'entre 60 i 65 anys ja poden demanar hora per vacunar-se al web de Salut

Aquest dimecres s'ha reprès la vacunació amb AstraZeneca amb la incorporació al procés de les persones d'aquest grup d'edat

Aquest dimecres s'ha reprès la vacunació amb el vaccí d'AstraZeneca amb la incorporació al procés de la població general d'entre 60 i 65 anys, després que la setmana passada se n'aixequés la suspensió cautelar i aquest dilluns el govern espanyol autoritzés ampliar-ne el límit d'edat. Les persones d'aquesta franja d'edat van començar a ser cridats a la vacunació per part del Departament de Salut aquest dilluns al vespre a través de missatges de text al mòbil, amb un enllaç per concertar la cita.

Amb l'objectiu d'agilitzar el procés d'immunització de la població, des de Salut s'ha habilitat una pàgina web perquè aquelles persones que s'inclouen en la franja d'edat d'entre 60 i 65 anys puguin reservar cita per rebre la vacuna, encara que no hagin rebut el missatge de text. Així, qualsevol persona inclosa en aquest grup de població pot demanar hora a través del següent enllaç.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Per tal de reservar una cita, els interessats han d'omplir un formulari amb les dades personals i escollir el centre de vacunació, el dia i l'hora. Les cites disponibles es van actualitzant segons els vaccins disponibles. En aquest sentit, cal destacar que si la persona que intenta demanar cita no està dins de la franja d'edat d'entre 60 i 65 anys, el sistema no deixa completar la sol·licitud.

Crítiques a la tardança en la represa de la vacunació a l'Estat

Cal recordar que alguns països, entre ells Espanya, van suspendre la vacunació amb AstraZeneca la passada setmana després de l'aparició d'alguns casos de trombosi entre persones vacunades, tot esperant el posicionament de l'Agència Europa del Medicament (EMA). El dictamen de l'EMA, assegurant que la vacuna és segura i que els episodis de trombes no tenien relació amb el vaccí, va arribar dijous. La majoria de països va reprendre la immunització de la població l'endemà, mentre que a Espanya es va retardar fins aquest dimecres.

Aquest retard va provocar les crítiques de diversos experts del món científic i sanitari. En aquest sentit, l'investigador de la Universitat de Leicester, Salvador Macip, va carregar contra la gestió de la vacunació a Espanya, qualificant la situació de «desastre». Macip, entrevista dilluns a 'RAC 1', va lamentar el retard i també el fet que aquest vaccí no s'administri als més grans de 65 anys, tot i que s'ha demostrat la seva «efectivitat».