Pla tancat de l'aparador de la botiga de calçat Queisalós, situada al barri del Raval de Barcelona, anunciant la campanya de rebaixes

El petit comerç inicia una campanya de rebaixes marcada, de nou, per la pandèmia

Entre els comerciants hi ha diversitats d'opinions: mentre uns consideren que marcarà l'inici de la recuperació, altres mostren incertesa

El petit comerç ha iniciat aquest divendres 7 de gener les rebaixes d'hivern. Entre els comerciants hi ha opinions contraposades, ja que mentre alguns consideren que seran el tret de sortida de la recuperació, altres tenen dubtes sobre la campanya, tot assegurant que la situació actual «és dolenta» a causa de la pandèmia.

En aquest sentit, alguns comerciants de barri tenen la confiança que aquest any les rebaixes siguin «molt més positives» que l'any passat. La responsable de la botiga de roba Santa Antònia de Barcelona, Emma Frigola, ha assegurat que«ara començarem a veure la llum i normalitzar situacions que no s'han donat en els últims dos anys».

Per la seva banda, la gerent de la botiga de calçat Queisalós, Tere Julià, no les té totes i ha afirmat que «som conscients que la situació és dolenta, que no rebem ajudes per part de les administracions i que encara tenim el record de l'any passat». Julià ha afegit que «la gent té més port a moure's pel centre, ja que és on s'acumulen més persones».

«La situació es comença a normalitzar»

Emma Frigola creu que aquest any serà molt més positiu, ja que «la gent ja té coll avall que estem en pandèmia». Reconeix que «continua havent-hi preocupació per la Covid-19, però la situació es comença a normalitzar i esperem superar les vendes de l'any passat». En aquest sentit, les seves previsions situen l'increment en el volum de vendes respecte de les rebaixes de 2020 —l'última abans de la pandèmia— entre un 15% i un 20%. 

Tere Julià, però, ha assenyalat que «la pandèmia condiciona molt», tot afegint que la gent encara té por de moure's pel centre de les ciutats, on les aglomeracions de gent són més habituals. En aquest sentit, aquesta botiguera ha lamentat la falta d'ajudes al petit comerç.

Menys estoc en aquestes rebaixes

El petit comerç afronta aquesta campanya de rebaixes amb prudència i amb menys estoc que en anys anteriors. «L'any passat ens va sobrar molt de producte; penso que aquest any els comerciants ens hem reservat una mica», ha afirmat Frigola. Aquesta botiguera també ha recordat que la temporada anterior van tenir vendes més baixes a causa del tancament durant els caps de setmana.

D'altra banda, alguns comerços han innovat per tal de fer front a la caiguda de vendes. En el cas de la sabateria Queisalós, han obert un canal de venda en línia i un canal de compres via WhatsApp, on també ofereixen assessorament.