Pla mitjà d'un adolescent rebent la vacuna a Manresa

Pfizer anuncia que la seva vacuna és «segura» en menors d'entre 5 i 11 anys

La farmacèutica demanarà «el més aviat possible» autorització a l'EMA basant-se en els estudis clínics

La vacunació dels menors d'entre 5 i 11 anys està més a prop després dels resultats de l'estudi clínic que ha fet la farmacèutica Pfizer/BioNtech. Segons ha explicat la companyia aquest dilluns, el seu vaccí és «segur» i mostra resultats «robusts» de protecció en els menors d'aquesta franja d'edat. Abans d'acabar l'any, l'empresa preveu publicar resultats sobre els estudis pels nens d'entre 2 i 5 anys, i els de sis mesos a 2 anys.

Segons ha explicat Pfizer/BioNtech, la dosi de la vacuna contra la Covid-19 administrada als menors que han participat en l'estudi clínic, més petita que la utilitzada en els majors de 12 anys, mostra resultats «comparables» als dels adults. Així mateix, els efectes secundaris són «tolerats» de forma similar als joves d'entre 16 i 25 anys.

En l'estudi clínic hi han participat 4.500 menors d'entre sis mesos i 11 anys dels Estats Units, Finlàndia, Polònia i Espanya en més de 90 localitzacions.

Pfizer/BioNtech espera el vistiplau dels reguladors dels Estats Units i la Unió Europea

Ara, la farmacèutica preveu presentar les dades dels estudis clínics als òrgans reguladors dels Estats Units i la Unió Europea per aconseguir l'autorització «el més aviat possible».

El president i CEO de Pfizer, Albert Bourla, ha explicat que «els resultats dels estudis clínics mostren una base forta per demanar autorització de la vacuna per als nens d'entre 5 i 11 anys, i esperem fer la petició a la FDA i altres reguladors amb urgència».

Per la seva banda, el CEO i cofundador de BioNTech, Ugur Sahin, ha assenyalat que «la protecció i la immunitat en nens d'entre 5 i 11 anys, amb una dosi més baixa, és consistent amb la que veiem amb la nostra vacuna en poblacions de més edat i amb una dosi més alta».

Com en la resta de grups d'edat, la vacuna als menors d'11 anys s'administren en dues dosis, separades per 21 dies, i en tres franges d'edat separades: els menors de 5 a 11 anys, els d'entre 2 i 5 anys, i els d'entre 6 mesos i 2 anys. Els resultats per aquests dos últims grups es faran públics abans d'acabar l'any.