Un carrer de Cadaqués amb flors i plantes, a la Costa Brava

Cadaqués, Besalú i Calella, entre els pobles més bonics d'Espanya

El portal ‘Lonely Planet’ escolleix Cadaqués com el poble de costa més bonic de l'Estat, i situa Besalú i Calella de Palafruegell entre els 4 pobles més macos

La nova normalitat és una porta oberta a una nova manera de viure. I, per a molts catalans, aquesta ha aportat una nova manera d’afrontar els viatges. Davant l’impediment de poder agafar un avió i poder volar amb l’assiduïtat d’abans, han estat molts els qui han optat per reorientar les seves sortides i redescobrir els encants de la geografia catalana. I és en aquest context on, ineludiblement, surt Cadaqués. Escollit pel portal l’’Lonely Planet’ com el poble costaner més bonic d’Espanya, és una de les places preferides de milers i milers de turistes que any rere any es delecten amb les vistes d’un espai realment únic.

El més cridaner de tot plegat, però, és que el mateix portal no només menciona el poble empordanès com un dels més bonics del panorama turístic català. ‘Lonely Planet’ situa també Besalú, a la Garrotxa, com el segon poble més bonic d’Espanya (aquest en categoria general) només per darrere de Potes, a Cantàbria. Així mateix, el quart poble més bonic del rànquing esmentat és Calella de Palafrugell, al Baix Empordà.

En l’enquesta hi han participat 60.000 viatgers i Cadaqués i Besalú s’han imposat a altres ciutats com Cudillero i Lastres, a Astúries.

 

Cadaqués, Besalú i Calella, paradisos recuperats

I és que la crisi de la Covid ha servit a molts per redescobrir Catalunya. De les petites i pintoresques cales de Cadaqués a l’emblemàtic i senyorial castell de Besalú, Catalunya està ple de racons per a explorar.

De fet, els usuaris del portal esmentat valoren precisament tres localitats catalanes amb un abastíssim catàleg natural i cultural. Tant Cadaqués, amb espais com el Cap de Creus; Besalú, amb el seu encant medieval; o Calella de Palafrugell, amb el seu flaire estiuenc i les seves inconfusibles cases blanques, lideren una llista de ‘Lonely Planet’ que deixa ben clar que Catalunya és un dels destins turístics preferits de tots els espanyols.

No és la primera vegada que Catalunya apareix en aquesta mena de rànquings. Des de fa anys, de fet, Bagergue ha estat escollit en diverses ocasions com el més bonic del Pirineu català i, any rere any, és una de les localitats de muntanya més visitades a Catalunya. Sense anar més lluny, aquesta població va ser distingida fa dos anys com una de les poblacions més maques de visitar per Fitur, la Fira de Madrid.