El líder de Podem, Pablo Iglesias, a la presentació del programa electoral de la seva formació  (8/4/2019)

Moviment sorprenent de Podem: Canvi inesperat a la llista electoral a Catalunya

La negociació de la llista amb els Comuns «avança bé», segons el fins ara diputat de Podem, Lucas Ferro

Podem Catalunya apartarà de les llistes de les eleccions del 14 de febrer la guanyadora de les primàries que la formació va celebrar per encapçalar la candidatura, Noelia Bail. L'argument per fer-ho és que Bail, que va ser secretària general de Podem fins al passat febrer, té un expedient obert per una denúncia interna presentada fa mesos per un militant.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un expedient que li impedeix formar part de la llista electoral

Segons ha avançat el diari 'Ara' i ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la Comissió de Garanties del partit va resoldre la setmana passada que aquest expedient és «incompatible» amb formar part d'unes llistes electorals. Fonts de la formació han assegurat a l'ACN que aquesta resolució és «vinculant».

Bail ja va deixar el càrrec de secretària general l'hivern passat quan la majoria dels membres del Consell Ciutadà de Podem Catalunya van demanar a la direcció estatal que escollís un nou lideratge. Tot i això, es va imposar per un estret marge a les primàries celebrades el mes de maig per davant de l'actual coordinadora general de Podem, Conchi Abellán, considerada més propera a Pablo Iglesias.

Segons els resultats d'aquelles primàries, el portaveu del partit, Lucas Ferro, ocuparia la segona posició. De fet, el mateix Ferro va explicar la setmana passada en una roda de premsa que les negociacions amb els comuns per tancar la candidatura electoral «avancen bé».

Els comuns fan una crida a deixar «els bàndols» la pròxima legislatura amb un gran acord de «partits progressistes»

Els comuns han fet una crida a deixar «els bàndols» la pròxima legislatura, insistint amb la necessitat de crear un gran acord de «partits progressistes» passades les eleccions del 14-F. La presidenta de CatECP, Jéssica Albiach, ho ha dit en els darrers dies, considerant també que JxCat hauria de passar a formar part de l'oposició per poder-se «regenerar».

Albiach ha defensat que la seva formació ha treballat fent política «útil» durant tres anys «difícils». «Un país amb diverses crisis, un govern barallat, una pandèmia gravíssima i les conseqüències del conflicte polític entre Catalunya  i l'estat espanyol» ha recordat. Per això desitja que a la pròxima legislatura hi hagi menys «soroll» i més «voluntat» de treballar per la gent.

La líder de CatECP ha recordat que el seu partit ha presentat un total d'11 proposicions de llei en solitari i una desena més de forma conjunta amb altres formacions. S'ha mostrat orgullosa de l'aprovació dels pressupostos a Catalunya, però per contra ha lamentat que també hi ha coses que no han pogut fer, com per exemple impulsar un canvi de model residencial. Albiach ha subratllat que el Parlament és una eina que ha de ser encara «més potent» i ha demanat als altres partits que pensin «en tot Catalunya». De cara a les eleccions del 14-F, ha assegurat que el seu partit està «preparat» per governar.