Un home rebent la vacuna contra la Covid-19

Canvis en les vacunes: Salut modifica quan et pots vacunar si has tingut Covid

Els menors de 65 anys només s'hauran d'esperar 2 mesos a rebre el vaccí després de passar la Covid-19

El Departament de Salut ha anunciat nous canvis en la campanya de vacunació. Els principals són en aquelles persones que han passat la Covid-19, que s'havien d'esperar sis mesos per rebre el vaccí. Així ho explicava l'algoritme de vacunació contra la Covid-19 del 6 de juliol.

Canvis en la vacunació dels contagiats de Covid

Amb les noves modificacions en l'administració del vaccí, les persones menors de 65anys que havien patit la Covid la rebran abans. En un primer moment, s'havien de vacunar passats sis mesos i, a partir d'ara, només n'hauran d'esperar dos després d'haver estat diagnosticades.

A aquesta franja d'edat, si no han rebut cap dosi, se'ls administrarà només una única  i sempre que hi hagi una recuperació completa. A més, es recomana utilitzar vacunes amb pauta de dues dosis, és a dir, Pfizer o Moderna. En cas d'haver rebut la primera, s'administrarà la segona en el mateix període de temps.

Actualment, a les persones de més de 65 anys o en aquelles amb patologies de risc importants, ja s'administrava. En cas de passar la Covid, reben una o dues dosis, segons el producte. I, en cas de tenir-ne una posada, s'administra la segona en finalitzar l'aïllament o fer la recuperació completa.

Amb el canvi de protocols de Salut, s'ha ampliat la campanya de vacunació a tots els grups de població de més de 12 anys. 

Amb aquesta acció, les persones que no havien rebut cap dosi o només la primera, estaran protegits abans. Especialment, davant de la variant Delta, ja que rebran la pauta completa més aviat.

La nova mesura del Departament de Salut se suma a les activades recentment  perquè la població estigui immunitzada. Això es vol aconseguir abans que arribi la tardor i, d'aquesta manera, es podran incorporar amb seguretat a les activitats diàries. La immunitat, tal com explica Salut, ajuda a reduir les hospitalitzacions i també a evitar l'aparició de noves variants.

A partir d'avui, les persones que tenen un diagnòstic de Covid des de fa almenys dos mesos, podran demanar cita prèvia al web de vacunes. Així mateix, podran obtenir el certificat de vacunació més aviat. Durant l'agost, també s'han habilitat diversos punts a Catalunya per fer-ho sense cita prèvia per als majors de 12 anys, en horari de tardes.